Logo kliknieuws.nl/maasdriehoek
<p>Zaterdag konden de Cuijkse sporters zich buiten helemaal uitleven. Bijvoorbeeld op de roeimachines.</p>

Zaterdag konden de Cuijkse sporters zich buiten helemaal uitleven. Bijvoorbeeld op de roeimachines.

(Foto: )

Sportscholen ‘geopend’: ‘Stilzitten is geen optie!’

  •   keer gelezen

CUIJK | “Ze willen de teamsporten weer open gooien. Maar in je ééntje sporten in de sportschool, dat mag dan weer niet?” Verontwaardigd spreekt Sophie Leuverink, manager van Vivelli Healthclub in Cuijk, over de aangekondigde versoepelingen geldend vanaf 3 maart. “Onze branche, die een essentiële bijdrage levert aan de preventieve gezondheidszorg en de vitaliteitsmotor van Nederland is, wordt volkomen genegeerd. Deze stilte willen wij op een positieve manier doorbreken.”

Geïnspireerd door Belgische collega’s en hun ’10.000 km voor 10.000 levens’-campagne, gingen zaterdag 27 februari landelijk tientallen sportscholen buiten de trainingen verzorgen. Ook Cuijkenaren konden van de actie gebruik maken om onder begeleiding weer eens flink te zweten. Vivelli Healthclub had de spinningfietsen en roeimachines buiten neergezet. Daarnaast was er de mogelijkheid tot hardlopen en wandelen rondom het pand. Ten alle tijden was er een instructeur aanwezig om een oogje in het zeil te houden en waar nodig begeleiding te bieden.

De sportschool voelt zich mede dankzij de nieuwe versoepelingen door de overheid in de steek gelaten. “Mijn leden hebben een bewuste keuze gemaakt om aan hun gezondheid te werken; zij hebben zich bij mijn club aangemeld om onder deskundige begeleiding fit te worden.” aldus Jan Reijs namens de sportschool. “Juist door de sportscholen dicht te houden wordt het probleem vergroot. Mensen met een goede conditie en vitaliteit, zijn beter beschermd tegen het virus.” Hierom sluiten de Cuijkenaren zich aan bij de overkoepelende organisatie van Exclusieve Sportcentra (VES) om een vuist te maken voor haar 3 miljoen sporters. Dat de sportscholen veilig zijn is volgens Reijs afgelopen zomer wel gebleken.

Om leden thuis te laten bewegen introduceert Vivelli nu ook ‘Krat-je-Fit'. Met slechts een stang en twee bierkratten kunnen thuis álle oefeningen worden gedaan. Sophie: "Dit gave idee is bedacht door een mede collega van de VES, en wij zijn de eerste in de regio die dit te koop aanbieden.” Wanneer de sportscholen dan weer écht open mogen, kan iedereen zonder achterstand de training hervatten.

Meer berichten