Logo kliknieuws.nl/maasdriehoek
<p>Sinds deze week heeft De Maas en Niersbode ook een eigen nieuwspagina op Kliknieuws.nl.</p>

Sinds deze week heeft De Maas en Niersbode ook een eigen nieuwspagina op Kliknieuws.nl.

Voortaan heeft Maas- en Niersbode bloedeigen Kliknieuwsportal

  •   keer gelezen

GENNEP | Er blijft beweging bestaan in het regionale medialandschap. Ondanks de, door de Coronacrisis ingeleide, moeilijke en donkere tijden voor ondernemers en uitgeverijen verschijnen er lichtpuntjes. Slaagde Uitgeverij Talvi er in 2019 al in eeuwenoude naam Maas- en Niersbode te gaan voeren op de Maas Driehoek editie Gennep, sinds deze week heeft Maas- en Niersbode ook een eigen nieuwspagina op Kliknieuws.nl.

Door Jos Gröniger

Met de terugkeer van de titel van het bekende weekblad van weleer zette Talvi een belangrijke lokale stap. Met structureel meer hyperlokaal nieuws uit de Noord-Limburgse gemeenten Gennep en Mook en Middelaar snijdt het mes aan twee kanten. Het snelle internetnieuws en de papieren krant met een oplage van 47.500 exemplaren spinnen er garen bij.

De redacteuren van nieuwssite Kliknieuws verzorgen al enkele decennia het snel gebrachte nieuws uit het oostelijk deel van Noord Brabant en de Top van Limburg. De Kliknieuwssites Oss, Veghel, Uden en De Maas Driehoek zijn ingeburgerde media als het gaat om lokale politiek, verenigingsnieuws en de dagelijkse gebeurtenissen uit de samenleving. Het medium gaat nog een paar stappen verder dan het brengen van snel nieuws. Ook human interest, achtergronden en zakelijk nieuws worden veelvuldig gelezen op de drukbezochte pagina’s. Daarnaast is Kliknieuws voor ondernemers de plaats voor het posten van reclame-uitingen en personeelswerving. Volgers van het internetnieuws worden via social media (Twitter, Instagram en Facebook) geattendeerd op updates.

Vanaf 1 maart is Kliknieuws in de Top van Limburg nog meer hyperlokaal geworden. Bedienden de lezers zich tot afgelopen week met Kliknieuws De Maas Driehoek, voortaan is er Kliknieuws Maas- en Niersbode. Nieuws op allerlei gebied uit de gemeenten Gennep en Mook en Middelaar, van de Gerardamolen in het zuiden (Heijen) tot aan de Heumense Molen (op de provinciegrens) wordt gepubliceerd via de jongste loot aan de welig tierende Kliknieuwsboom. Zoals er tot in de eeuwigheid water door de rivieren de Maas en de Niers blijft stromen, wordt de regio gevoed met nieuws van eigen bodem. Natuurlijk zijn er regio-overschrijdende berichten, die de redactie ook de Noord-Limburgse lezers niet en kan en wil onthouden. Zeker in de periode waarin het dagelijks leven beheerst wordt door Corona is het goed over de erf- en zelfs landsgrenzen te kijken. Het accent komt echter te liggen op nieuws uit de twee noordelijkste Limburgse gemeenten. De redactie staat open voor nieuws van regionale bodem. De berichten worden geplaatst op Kliknieuws maar bereiken ook de papieren krant. Want ook daar wordt het hyperlokaal nieuws uitgebreid. Berichten uit de Noord-Limburgse samenleving krijgen als voorrang, dat mag duidelijk zijn.

De redactie van deze krant onderscheidt zich op nieuwsgebied, maar heeft ook uiterlijk een eigen identiteit. Zoals de papieren Maas- en Niersbode herkenbaar is door de stemmig ‘bronsgroene’ paginakop heeft ook de lokale Kliknieuwssite dat fraaie uiterlijk. Van de langer bestaande Kliknieuws-edities is het rode kleur alom bekend. Omwille van de belangrijke Limburgse identiteit kleurt Maas- en Niersbode stemmig groen. En zoals de lezer van de Talvi-media gewend is, worden zij dagelijks geattendeerd op nieuwe updates via de bekende kanalen als Twitter, Facebook en Instagram. Vanzelfsprekend staat de redactie open voor al het nieuws uit de regio van de Maas en Niers. Mail uw tips en berichten naar maasenniersbode@uitgeverij-talvi.nl.

Meer berichten