Logo kliknieuws.nl/maasdriehoek
<p>De kriebels om erbij te gaan zitten en van de lentezon te genieten borrelen meteen op. (Foto: Albert Hendriks)</p>

De kriebels om erbij te gaan zitten en van de lentezon te genieten borrelen meteen op. (Foto: Albert Hendriks)

Overloonse horecaondernemer bouwt levensgrote poppenkast: ‘Zitten daar nou mensen op het terras?’

  •   keer gelezen

OVERLOON | ‘Zitten daar nou mensen op het terras?’ Menig voorbijganger moet iets in deze trant gedacht hebben toen ze dinsdagmiddag partycentrum Bos passeerden. Nadere inspectie wees uit dat het Overloonse terras werd bevolkt door genietende poppen. Landelijk vroeg de horeca die dag aandacht voor de moeilijk situatie waarin ze verkeert. Aandacht die de Overlooners met de ludieke poppen zeker hebben gekregen.

Stan Bos was samen met zijn vader aan het nadenken over het opbouwen van de terrassen die bewuste dinsdag. “Toen dacht ik bij mezelf, waarom niet meer?” In rap tempo ontstond het idee van de poppen. “Die hebben we juist ook op gepaste, ruime afstand uit elkaar gezet om te laten zien dat alles wel degelijk op een veilige manier mogelijk is.”

Toekomstperspectief
“Nu hebben we geen vooruitzicht. Geen perspectief.” Stan ziet graag meer duidelijkheid over de toekomst en wanneer hij zijn partycentrum weer mag ontgrendelen. Dat perspectief is bijna nog belangrijker dan de termijn. “Al is het bij wijze van pas met kerst. Dan weten we in ieder geval waar we aan toe zijn. Momenteel weten we niets. Dat is ontzettend vervelend.”

Maar logischerwijs hoopt de ondernemer al een maand of zeven á acht vóór kerst open te mogen, het liefst in opbouwende vorm. Stan ziet bij groen licht voor de horeca het meeste heil in het kleinschalig opbouwen van de terrassen en in de loop der tijd, indien de situatie dit toelaat, uit te breiden. “Op die manier kunnen we goed zien wat de effecten zijn. Hopelijk kunnen we dan ook écht open blijven. Dat vind ik namelijk wel echt het belangrijkste.”

“Ik denk dat als het op een manier gaat zoals vorige zomer, dat het dan allemaal wel weer moet kunnen” vertelt Bos verder. “Maar dan is het wel van belang dat iedereen zich ook écht aan de regels houdt. Helaas zijn er altijd wel wat mensen…” Met de poppen wil Partycentrum Bos laten zien niet tot ‘die mensen’ te behoren en dat horecagenot bij hen in ieder geval wél op een veilige manier mogelijk is. Dat er bijvoorbeeld voldoende afstand kan worden gehouden.

Glimlach
“Wij zijn er echt klaar voor. En als ik de reacties van de voorbijgangers zie, dan zijn de gasten dat ook.” De ondernemer heeft meermaals verbaasde fietsers en wandelaars foto’s zien maken van de Overloonse poppenkast. Sommigen fietsten volgens hem zelfs even naar huis om de betere camera te pakken. Zo laat Partycentrum Bos goed zien waar de horeca zo goed in is: “een glimlach op ieders gezicht toveren”

Meer berichten