Logo kliknieuws.nl/maasdriehoek
<p>Het hoogspanningsstation aan de Zandkant 1.</p>

Het hoogspanningsstation aan de Zandkant 1.

(Foto: Google Streetview)

Mogelijke verkeershinder door uitbreiding hoogspanningsstation aan de Zandkant in Boxmeer

  •   keer gelezen

BOXMEER | In opdracht van netbeheerder TenneT  gaat SPIE het hoogspanningsstation aan de Zandkant in Boxmeer, tussen de A73 en Sint Anthonis, uitbreiden. Dit is nodig om aan de leveringszekerheid en vraag aan energie te blijven voldoen in de provincie Brabant. Deze werkzaamheden duren ongeveer 12 maanden en zijn rond medio 2022 afgerond. De aanlevering van de benodigde bouwmaterialen kan gedurende die tijd voor enige verkeershinder zorgen.

De werkzaamheden bestaan onder andere uit het neerzetten van een nieuw gebouw, naast het bestaande hoogspanningsstation, voor de verdeling van elektriciteit en alle leidingen die daar bij horen. Medio 2021 wordt gestart met het uitvoeren van grondwerkzaamheden, het aanbrengen van nieuwe fundaties, het plaatsen van stalen ondersteuningen en het aansluiten van alle componenten. 

Bouwverkeer
Alle materialen die nodig zijn voor de werkzaamheden worden over de weg aangeleverd. Dit gebeurt met grote vrachtwagens en werkbusjes. De wegen waarover het bouwverkeer rijdt in de omgeving van het hoogspanningsstation, worden ook gebruikt voor automobilisten, fietsers en landbouwvoertuigen. Hierom zijn de kruisingen voorzien van belangrijke informatieborden. Ook wordt aangegeven op welke tijdstippen extra drukte mogelijk is. De werkzaamheden voert SPIE in normale dagdiensten van 07.00 uur tot 17.00 uur uit. Er worden in principe geen werkzaamheden uitgevoerd in de nacht of in het weekend.

Om ervoor te zorgen dat de verschillende verkeersstromen veilig samen van de weg gebruik kunnen maken, heeft SPIE een transportplan opgesteld waarin aangegeven wordt hoe het vrachtverkeer naar en van de bouwlocatie rijdt. Ook staat in dit transportplan welke afspraken er zijn om het overige verkeer op de openbare weg zo min mogelijk te hinderen. Het streven is een probleemloze doorstroming te realiseren waarbij veiligheid van de weggebruiker altijd voorop staat. 


Het bouwverkeer volgt de route in één richting vanaf de A73 via de Sint Anthonisweg, de Broekstraat, de Waterleidingstraat, de Zandkant, de Dokter Verbeecklaan, de N272 terug naar de A73. 

Meer berichten