Logo kliknieuws.nl/maasdriehoek
<p>Senioren lopen soms heel wat geld mis. Laat niet onnodig belasting of toeslagen geld liggen en laat de belastinginvulhulpen hier naar kijken.</p>

Senioren lopen soms heel wat geld mis. Laat niet onnodig belasting of toeslagen geld liggen en laat de belastinginvulhulpen hier naar kijken.

Hulp bij aangifte inkomstenbelasting 2020

  •   keer gelezen

Laat niet onnodig belasting of toeslagen geld liggen. Al hebt u een brief van de Belastingdienst dat u geen aangifte meer hoeft te doen, laat toch een van onze belastinginvulhulpen hier naar kijken en naar de voorschotbeschikkingen toeslagen. Soms pakt dit positief uit of voorkomt u onaangename terugbetalingen met name door de aftrekposten zorguitgaven, giften en verblijf in het verpleegtehuis. 

Door Huub Koot. Coördinator Individuele Belangenbehartiging Cuijk

Ook dit jaar hebben alle zogeheten belastinginvulhulpen van de KBO Cluster Cuijk een bijscholingscursus gevolgd om senioren te helpen bij het invullen van de belastingaangifte inkomstenbelasting 2020. Deze belastingservice van KBO Cluster Cuijk en SWOC is bestemd voor alle senioren in de gemeente Cuijk die niet actief deelnemen aan het arbeidsproces. Deze dienst is gratis maar er wordt wel een onkostenvergoeding gevraagd van maximaal 12 euro per aangifte.

Het team is volledig en daardoor in staat de aangiften vóór 1 april in te dienen. Zeker voor diegenen die belastinggeld denken terug te krijgen een voordeel omdat aangiften vóór 1 april ingediend door de Belastingdienst in juni/juli worden afgehandeld. Om in aanmerking te komen voor hulp wordt voor de doelgroep een inkomensgrens gehanteerd. De bedragen voor 2020 zijn als volgt vastgesteld: voor een alleenstaande €35.000 en voor gehuwden/ samenwonenden €55.000 per jaar.

De invulhulp heeft ook een signaleringsfunctie als het gaat om zorg- en huurtoeslagen. Hij of zij controleert na het invullen van de belastingaangifte of de cliënt in aanmerking komt voor zorg- en/of huurtoeslag en of de voorlopige beschikkingen voor het jaar 2021 zijn ontvangen. Als dit niet het geval is, zal de invulhulp de cliënt helpen bij het aanvragen van de toeslagen. De belastinginvulhulpen zijn ook behulpzaam bij het installeren van de berichten box ‘Mijn Overheid’.

In de gemeente Cuijk worden de aanvragen voor belastinginvulhulpen gecoördineerd door de Sector Individuele Belangenbehartiging. Aanvragen kunnen worden ingediend bij de Info Balie SWOC KBO, telefoon 0485 574440 menu keuze 1 en per e-mail : IBB.KBOSWOC@gmx.com

Meer berichten