Logo kliknieuws.nl/maasdriehoek

Roemeense inbreker krijgt 3,5 jaar cel en moet €10.000 schadevergoeding betalen aan ZooParc Overloon

  •   keer gelezen

’S-HERTOGENBOSCH | Een 32-jarige Roemeen is vrijdag 5 maart veroordeeld tot een 3,5-jarige gevangenisstraf in verband met een reeks inbraken. In een relatief korte tijd pleegde de man 7 bedrijfsinbraken, waaronder bij ZooParc Overloon. Hij moet het dierenpark ook een schadevergoeding van 10.000 euro betalen. Een land- en leeftijdsgenoot krijgt 2,5 jaar cel. Hij was bij vier van de inbraken betrokken.

De man pleegde in het najaar van 2019 een aantal inbraken waaronder in Overloon. Daar wist hij onder meer geld te ontvreemden. Samen met zijn landgenoot was hij in juni 2020 actief in onder andere Valkenswaard, Leende en Helmond.

De straf is mede gebaseerd op de enorme hoeveelheid braakschade die is toegebracht, met forse overlast tot gevolg. De verdachten trokken zich niets aan van de belangen van deze benadeelden en lieten hun behoefte aan geld voorgaan. Ook weegt mee dat beide mannen al meerdere keren zijn veroordeeld. In tegenstelling tot ZooParc Overloon dienden de overige benadeelden geen vordering in om de door hun geleden schade te verhalen op de verdachten.

Meer berichten