Renate Fassaert van De 7 Dwergen is de 200ste beroepsoefenaar die zich heeft aangemeld.
Renate Fassaert van De 7 Dwergen is de 200ste beroepsoefenaar die zich heeft aangemeld. Foto: VMBO On Stage

VMBO On Stage: ‘Nieuwe aanwas blijft belangrijk’

Onderwijs 511 keer gelezen

LAND VAN CUIJK | Dit schooljaar wordt de derde editie van het Beroepenfeest Land van Cuijk Maasduinen On Stage georganiseerd. In dit beroepsoriëntatieproject oriënteren zo’n 800 vmbo-leerlingen van de 7 locaties van het Elzendaalcollege, Metameer en Merletcollege zich op beroepen en bedrijven in de regio. Voor ondernemers in de regio dé kans hen te helpen bij hun beroepskeuze en hen enthousiast te maken voor je beroep, branche of bedrijf. 

Renate Fassaert, al 20 jaar eigenaar van Pannenkoekenhuis De 7 Dwergen uit Sint Agatha, is precies de 200ste beroepsbeoefenaar die zich heeft aangemeld voor Land van Cuijk Maasduinen On Stage. “De oproepen in de lokale media triggerden mij om ook in deze tijd mee te doen. Ik vind het heel belangrijk dat wij als ondernemers leerlingen uit onze eigen regio ondersteunen bij het maken van hun lastige keuzes. Een stukje maatschappelijke verantwoordelijkheid.” Niki Hendriks, regiomanager KHN Oost Brabant, heeft de oproep om mee te doen met On Stage onder de leden in de regio gedeeld. “We hebben met onze sector het meest bizarre jaar uit de geschiedenis achter de rug, maar gelukkig zijn de vooruitzichten goed. Juist nu is de horeca een sector waar je heel veel jaren met veel plezier kan werken, waar de sfeer altijd goed is en waar volop doorgroeimogelijkheden zijn. Daarom willen wij zoveel mogelijk jongeren enthousiast krijgen voor onze branche.”

Waarom meedoen?
Voor veel leerlingen is de beroepskeuze heel lastig. Hoe weten jongeren wat ze allemaal kunnen worden, welke mogelijkheden er voor ze zijn als wij het ze met z’n allen niet laten zien?Waar het Beroepenfeest On Stage eigenlijk een fysieke ontmoeting is tussen beroepsbeoefenaren en leerlingen, is voor dit bijzondere jaar een alternatief bedacht. De deelnemende bedrijven schrijven zich in via de On Stage website. Daar kunnen de leerlingen zich oriënteren op hun mogelijkheden. Vervolgens ‘solliciteren’ ze in april online door een motivatietekst voor een Doe Dag in week 22. Meer informatie en aanmelden via projectleider Sandra Reuvers, tel. 06-51723053, mail@landvancuijkmaasduinenonstage.nl of www.landvancuijkmaasduinenonstage.nl. Deelname is gratis.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant