Stembureau Riche, dat 't Hoogkoor vervangt als stembureau, want daar wordt nu gevaccineerd!
Stembureau Riche, dat 't Hoogkoor vervangt als stembureau, want daar wordt nu gevaccineerd! Foto: Gemeente Boxmeer

Land van Cuijk gaat naar de stembus: opkomstpercentage Boxmeer bijna 39%

Algemeen 584 keer gelezen

REGIO | De Tweede Kamerverkiezingen zijn in volle gang. Nederland trekt massaal naar de stembus om zo de politieke toekomst voor de komende vier jaar te bepalen. Ook in het Land van Cuijk wordt er alles aan om de verkiezingen tot een succes te maken. En dat lijkt te werken. 

Al op dinsdagmiddag verscheen er namens waarnemend burgemeester Marcel Fränzel van gemeente Sint Anthonis een video waarin hij de inwoners van zijn gemeente opriep naar één van de zeven stembureaus te gaan. Hij deed onder andere een beroep op de 274 jongeren in de gemeente die nu voor het eerst mogen stemmen. “Voor het eerst dat rode potlood in de hand nemen, en dat vakje roodkleuren, je levert daarmee je bijdrage aan de democratie van Nederland. Ook voor jou is het belangrijk om te komen. Ik reken op jullie!”


Ook in gemeente Boxmeer kwam de burgemeester in actie. Burgemeester Karel van Soest ging woensdag hoogstpersoonlijk langs alle stembureaus in de gemeente om de harde werkers te bedanken. “En daar hoort net als op de voorgaande dagen lekkere chocolade bij” meldt de gemeente op Twitter. Uit de meest recente opname (16:00 uur) blijkt dat in gemeente Boxmeer 38,89% van de inwoners gestemd heeft.

De verkiezingen lijken ook in gemeente Cuijk voorspoedig te verlopen. De gemeente meldde in een tweet dat omstreeks 14:30 uur al 41% van de inwoners heeft gestemd. Of de totale hoeveelheid stemmen overeen komt met de prognoses zal nog moeten blijken. Uit een panelonderzoek onder de inwoners uit het hele Land van Cuijk bleek dat 95% van de respondenten het stemmen belangrijk achtte. 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant