Logo kliknieuws.nl/maasdriehoek
<p>Van links naar rechts: Robin, Ivon, Saskia, Marleen. (Ontbrekende op de foto is eigenaar Marco)</p>

Van links naar rechts: Robin, Ivon, Saskia, Marleen. (Ontbrekende op de foto is eigenaar Marco)

(Foto: )

Pearle Boxmeer: alweer 20 jaar oog voor de klant

  •   keer gelezen

BOXMEER | Het is alweer twintig jaar geleden sinds Marco Roelofs de deuren van de Boxmeerse optiekzaak Pearle ontgrendelde. Twee decennia waarin de oogspecialist zich heeft ontwikkeld tot bekende Boxmeerse blikvanger. In die tijd is er logischerwijs veel veranderd, behalve natuurlijk de succesvolle bedrijfsvoering. Nog steeds gooit Pearle hoge ogen met haar lage prijzen, deskundigheid en topservice.

“Ook wij werken momenteel enkel op afspraak. Het is niet eens verplicht, wij worden gezien als een essentiële winkel. Maar zo voorkomen we dat het toch te druk wordt in de winkel. Daarnaast vinden wij het anders ook niet eerlijk ten opzichte van de winkels om ons heen.” Die laatste zin is typerend voor de jarige brillenwinkel. Waar Pearle bij de Boxmeerse geboorte nog met lichte argusogen werd aangekeken heeft de Steenstraat haar inmiddels omarmt, en vice versa. Ivon Hermsen werkt inmiddels alweer 18 jaar bij Pearle en vertelt graag meer: “Er zaten hier natuurlijk al een aantal goede opticiens. Het was de eerste paar jaren niet makkelijk daar tegenop te boksen. Maar door steevast met goede producten en dito service te werken zijn ook wij inmiddels evenzo bekende gezichten geworden.”

“Onze kracht zit hem in het feit dat we echt allemaal gediplomeerd opticien zijn. Iedereen hier heeft de opleiding gevolgd” aldus Ivon. Een korte samenvatting hiervan laat blijken dat deze verre van eenvoudig is. “Het is veel complexe wiskunde. Niet voor niets dat in mijn klasje van toen slechts zeven van de dertig man het diploma heeft gehaald. Maar juist door die opleiding kunnen wij nu voor de perfecte bril zorgen. Niemand is standaard, dus die gediplomeerde zorg is uiterst belangrijk.”

En die perfecte bril, die hoeft niet duur te zijn. “Pearle koopt de (merk)monturen groot in. Daardoor kunnen de prijzen scherp blijven. Datzelfde geldt ook voor de glazen. Die komen van eveneens van de gekwalificeerde leveranciers en slijpen wij hier in huis.” Dat laatste heeft volgens Ivon indirect een bijkomend voordeel. Immers adviseert iedere medewerker, neemt oogmetingen af en slijpt dus de lenzen. “Dat maakt het voor ons lekker afwisselend werk” vertelt Ivon lachend. “We zijn medisch bezig, werken met mensen en opereren ingewikkelde machines. En de klant? Die wordt dus van A tot Z geholpen door dezelfde persoon. Dat schept een band!”

Een goede band, dat hebben Pearle en Boxmeer na twintig jaar wel degelijk opgebouwd. Wegens de omstandigheden wordt dit jubileum, los een geweldige 3 voor 1 actie, helaas overgeslagen. Maar de opticien voelt zich hier inmiddels zo thuis dat ze nog zat andere jubilea voor ogen heeft: “Bij de vijfentwintigste is iedereen welkom. Dan is een goed feest zeker essentieel!”

Meer berichten