Logo kliknieuws.nl/maasdriehoek
<p>Vrolijk pasen!</p>

Vrolijk pasen!

(Foto: Aileen van Tilburg)

Alleen en daarna weer samen

  •   keer gelezen

Nog voordat corona zich aandiende sprak ik een man van 75 jaar, die zich intens verdrietig en eenzaam voelde. Zijn vrouw was het jaar ervoor overleden. Hij was verschillende keren verhuisd en in zijn kinderjaren regelmatig eenzaam geweest.

Toch wist hij dat hij vreugde kon vinden in een paar dingen:
- Iets gaan doen voor een ander
- Een maatje vinden
- Wandelen
Nadat hij zijn verhaal verteld had vroeg hij of ik mee wilde denken en zoeken naar een passende klus voor hem en een geschikt maatje. Het wandelen had hij zelf al voortvarend opgepakt. Elke dag ging hij erop uit om zo aan zijn conditie te werken en zich weer fitter te voelen. In de buitenlucht was er ruimte voor verdriet en geluk.

Na wat zoeken vond ik een meneer, die hulp zocht bij de boodschappen. Het klikte tussen deze twee mannen en de kopjes koffie daarna gingen steeds langer duren. Als de beide heren samen zijn wordt er gepraat over politiek en sport. Ook worden er grapjes gemaakt en kunnen ze met elkaar lachen.

Een maatje zoeken is nog niet zo eenvoudig. Het fijnste is het als je iemand ontmoet waar je je direct thuis bij voelt, maar dat is vrij zeldzaam. Toch kan iemand, die een uurtje per week tijd voor je maakt al veel betekenen.

Het was een geluk dat ik voor deze man iemand vond met wie het uitzonderlijk goed klikte. Twee maal per week eten ze samen en ze steunen elkaar in moeilijke tijden.Natuurlijk is er nog verdriet over wat er is geweest, maar meneer voelt zich levendig en onderneemt weer dingen.
Bent u ook op zoek naar een maatje of wilt u graag een maatje zijn voor iemand anders, dan kunt u altijd contact opnemen met Sociom.

Dette Koenders| Sociom 06-10430039 of

Samantha Regeer| Sociom 06-13508839

Meer berichten