Logo kliknieuws.nl/maasdriehoek

Fitness in Corona tijd

  •   keer gelezen

Door de opgelegde beperkingen zijn vele activiteiten in de dorpen weggevallen. Hierdoor is het voor senioren moeilijk om voldoende te bewegen. In Rijkevoort is er met de fysiotherapeuten gekeken naar wat er wél mogelijk is: Online fitnesslessen.

Sinds 2016 wordt er wekelijks op vrijdagmorgen door ongeveer 50 deelnemers in drie groepen gefitnest. Onder leiding van een fysiotherapeut worden verantwoorde oefeningen gedaan waarbij blessures worden voorkomen. Deze oefeningen zijn voor vele doeleinde, namelijk voor soepele spieren, gewrichten, lenigheid en het verbeteren van de balans en conditie.

Alle senioren uit Rijkevoort kunnen hieraan deelnemen. Het fitnessen wordt door de KBO i.o.m. de fysiotherapeuten georganiseerd en mede gefinancierd door de SWOGB.

Door Corona tijdelijk moeten stoppen
In maart 2020 werd de sportaccommodatie gesloten en iedereen moest zoveel mogelijk fysieke contacten vermijden. In mei 2020 is een test gedaan met het online aanbieden van de fitnesslessen. Voor een aantal deelnemers is dit niet de ideale manier van sporten, mede omdat ook de sociale contacten worden gemist. In september werd het nieuwe seizoen, op een Corona-veilige manier, weer opgestart in de sporthal De Schutsboom. Echter in november werden alle binnensporten, door de overheid, verboden.

Een goed alternatief online fitnesslessen.
De fysiotherapeuten, Ronny Derks van FysioChallenge uit Sambeek en Ingrid Schreurs van Fysiotherapie Schreurs uit Rijkevoort, geven nu elke week om beurten les vanuit hun praktijk. Om 10.45 uur kan iedereen via een beschikbaar gestelde inlogcode de verbinding tot stand brengen en de oefeningen thuis volgen. Met twee flessen water en een kussen uit de tuinstoel wordt een uur lang intensief geoefend. Telkens nemen toch ongeveer 25 mensen deel aan deze bewegingsactiviteit. Oefenen in de sporthal heeft zeker de voorkeur, maar dit alternatief werkt prima om de spieren soepel te houden. Zo worden in Rijkevoort kansen gecreëerd.

Meer berichten