Logo kliknieuws.nl/maasdriehoek

Verkoop Sambeekse Sint-Jan de Doperkerk gaat door

  •   keer gelezen

SAMBEEK | Stichting Buurthuis Sambeek, de Onze Lieve Vrouwe parochie en de Gemeente Boxmeer hadden al een principeafspraak rondom de verkoop van de Sint-Jan de Doperkerk in Sambeek. Tijdens de raadsvergadering van 1 april heeft de gemeente Boxmeer ingestemd met de aanvullende financiering aangaande de voorliggende plannen van de MFA Sambeek. Het gebouw wisselt op 30 april van eigenaar.

In Sambeek was het al jaren een publiek geheim dat er gesprekken plaatsvonden over de mogelijke verkoop. Dit gemeenschapshuis kampte immers al geruime tijd met huisvestingsproblemen, verbouw op de huidige locatie bleek geen reële optie. Tijdens informatieavonden, waarvoor de parochie, de Dorpsraad en de Elsenhof gezamenlijk het initiatief namen, werd openlijk gedroomd over de mogelijkheid de Sint-Jan de Doperkerk om te bouwen tot een gemeenschapshuis. Het gevoel dat dit een win-win situatie zou kunnen zijn overheerste daarbij.

Voor de Stichting Buurthuis Sambeek komt het proces rondom realisatie nu in een stroomversnelling terecht. Mede in overleg met toekomstige gebruikers wordt het plan verder verfijnd, waarna op basis van de definitieve tekeningen offertes kunnen worden aangevraagd. Gezien het beschikbare budget is het vinden van sponsoren een must, inmiddels is dan ook gestart met de verkoop van obligaties.

Meer berichten