Logo kliknieuws.nl/maasdriehoek
De Laurentiuskerk in Vierlingsbeek zal worden omgebouwd tot Multifunctionele Accomodatie. (Foto: Google Streetview).
De Laurentiuskerk in Vierlingsbeek zal worden omgebouwd tot Multifunctionele Accomodatie. (Foto: Google Streetview). (Foto: Google Streetview)

Gemeenteraad stemt in met MFA in Laurentiuskerk

  •   keer gelezen

VIERLINGSBEEK | Met zestien voorstanders en vijf tegenstemmen heeft de Boxmeerse gemeenteraad ingestemd met het voorstel om een Multifunctionele Accommodatie (MFA) te realiseren in de kerk van Vierlingsbeek. Voor een bedrag van maximaal 1 miljoen euro zal de Laurentiuskerk onder handen worden genomen om zo als dorpshuis te dienen én verenigingen te huisvesten. Een moeilijk besluit gezien dit het einde betekent voor het Joffershof.

Het Joffershof is in haar huidige staat niet geschikt om haar functie als MFA voort te zetten. Het voormalige schoolgebouw is voor dit doeleinde te klein. Zodoende dat er in de zomer van 2020 een haalbaarheidsonderzoek is opgezet door de Vierlingsbeekse Dorpsraad. Dit om te achterhalen welk gebouw het meest geschikt is om de functie van MFA over te nemen, of dat het Joffershof uitgebreid zou worden. Eveneens werd gekeken naar het draagvlak onder de inwoners. Onderzoeksbureau Laride heeft dit uitgevoerd en is tot de conclusie gekomen dat de kerk het meeste toekomstperspectief biedt. Uit een klankbordsessie onder de inwoners bleek ook dat 92% deze optie het meest zag zitten.

Nu is ook de gemeenteraad bereid om mee te werken aan de realisatie van het MFA. Hier zijn wel enige voorwaarden aan verbonden. Zodra de kerk is omgebouwd zal het Joffershof haar deuren sluiten. Tot die tijd blijft ze de huidige MFA-functie vervullen. Ook jongerencentrum JOC/Gryphus dient op den duur intrek te nemen in het MFA.

Niet iedereen wil echter afscheid nemen van het Joffershof. Naast de exploitant van het huidige gemeenschapshuis ziet ook het KBO niet veel heil in de verhuizing. Beide partijen hadden het Joffershof liever zien uitbreiden. "Dat er inmiddels enige frustratie is ontstaan begrijp ik wel” legt raadslid Marc Oudenhoven uit. "Zij hoopten op uitbreiding en wachtten al zo lang. Met dit besluit moeten ze opnieuw lang wachten. Maar we moeten het toch zoveel mogelijk mensen naar de zin maken.”

Meer berichten