Logo kliknieuws.nl/maasdriehoek
<p>De bovenbouwgroep van de Lindekring is dolenthousiast met de gewonnen prijs.</p>

De bovenbouwgroep van de Lindekring is dolenthousiast met de gewonnen prijs.

(Foto: )

Lindekring wil senioren laten bewegen met TikTok

  •   keer gelezen

SINT AGATHA | De bovenbouwgroep van de Lindekring in St. Agatha heeft vrijdag 26 maart meegedaan aan de regiofinale van de First Lego League. Dit is een educatief programma dat kinderen uitdaagt de maatschappelijke rol van wetenschap & technologie te onderzoeken en uitvindingen en innovaties te bedenken. Dit jaar was het thema ‘sport en bewegen’. Een opgave waarin samenwerken, creatief en kritisch denken, ICT-vaardigheden en communiceren hoog in het vaandel staan.

Door te brainstormen kwamen erg originele ideeën naar boven om mensen meer te laten bewegen. Uiteindelijk heeft het geresulteerd in een innovatie waarbij de jeugd zich via TikTok inzet om de senioren actief te laten bewegen. Een heus TikTok-account werd aangemaakt: TikTok_voorouderen, waarop uitleg en dansjes te vinden zijn als voorbeeld voor hun idee. De intentie is om de jeugd actief in te zetten om met de senioren TikTok-dansjes te gaan bedenken en uitvoeren.

Dit idee mochten de kinderen van de Lindekring presenteren voor de jury van de First Lego League. De jury was enthousiast. De kinderen nog enthousiaster. Ze willen serieus werk maken van hun idee door ook reclame te gaan maken op scholen en seniorenontmoetingscentra. Met dit idee hebben ze de aanmoedigingsprijs in ontvangst mogen nemen.

Meer berichten