De nazaat Anne Frankboom is dinsdagmiddag geplant in Overloon.
De nazaat Anne Frankboom is dinsdagmiddag geplant in Overloon. Foto: Albert Hendriks

Burgemeester en wethouder bij planten nazaat Anne Frankboom

Algemeen 229 keer gelezen

OVERLOON |  Met de dinsdag aangeplante nazaat van de witte paardenkastanje wordt in Overloon blijvend stilgestaan bij de verschrikkingen van de Tweede Wereldoorlog. Burgemeester Karel van Soest en wethouder Jeu Verstraaten waren ooggetuigen bij de plaatsing van de boom aan de Oploseweg. 

De boom is een nazaat van de witte paardenkastanje die Anne Frank vanuit haar onderduikplek in het Achterhuis in Amsterdam kon zien. 

De Anne Frankboom heeft een plaats gekregen aan de Oploseweg in Overloon. Op deze plek is ook een Landschappelijk ommetje aangelegd, waarin een monument is opgenomen, dat herinnert aan een molen die er vroeger stond. De molen werd tijdens de bevrijding van Overloon vernietigd. Op die plek wordt met de nazaat Anne Frankboom stilgestaan bij de verschrikkingen van de Tweede Wereldoorlog. Daarnaast is de aanplant een symbolische afronding van het project Landschappelijk Ommetje Overloon.

In haar dagboek schreef Anne Frank vaker over de boom. Deze boom die vanaf haar onderduikadres het enige contact met de natuur was, sneuvelde in 2010 bij een storm.
Mede dankzij de financiële bijdrage van de provincie Noord Brabant konden deze plannen worden gerealiseerd. Wethouder Jeu Verstraaten: “Ik ben trots dat er verschillende initiatieven met elkaar verweven zijn en dat we op deze manier stil kunnen staan bij de afschuwelijke gebeurtenissen van de Tweede Wereldoorlog.’’

(bron: gemeente Boxmeer)

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant