Logo kliknieuws.nl/maasdriehoek
<p>Archieffoto uit 2008 toen Mill de wereldrecordpoging picknicken ondernam in park Aldendriel.</p>

Archieffoto uit 2008 toen Mill de wereldrecordpoging picknicken ondernam in park Aldendriel.

(Foto: Cockie Kremers)

Dorpsfeest bij Aldendriel steunt Millse horeca

  •   keer gelezen

MILL | Inwoners en een leger vrijwilligers steken de Millse horeca een hart onder de riem. De eerste voorbereidingen voor het sympathieke evenement Mill draait door zijn getroffen. Van vrijdag 16 tot en met zondag 18 juli wordt gefeest in park Aldendriel. De organisatie houdt echter een ‘kleine’ slag om de arm…

Muziek en activiteiten zijn de pijlers voor Mill draait door dat weer voor een financiële basis voor toekomstige evenementen zoals kermis en carnaval. Het belang van Mill draait door is bekend. Of het dorpsfeest in het Aldendrielpark er daadwerkelijk komt, staat nog niet vast. Het evenement vindt doorgang ‘alleen als het zonder coronaregels zoals gezondheidstesten en de bekende halve meter afstand mogelijk is’, meldt de organisatie in een persbericht.

Vooruitlopend op de regelgeving in juli worden de voorbereidingen voortgezet. Millse clubs, verenigingen en andere organisaties worden gevraagd na te denken over een activiteit tijdens het dorpsevenement, artiesten worden gevraagd een optreden te verzorgen, en vrijwilligers worden opgeroepen een bijdrage te leveren voor, tijdens en of na Mill draait door.

De totale opbrengst van dit weekend wordt beschikbaar gesteld voor de gezamenlijke horecafeesten in Mill. Gelet op de crisis waarin de horeca verkeert is het voor veel ondernemers straks niet mogelijk om financieel te investeren in gezamenlijke horecafeesten. Omdat evenementen zoals de gezamenlijke kermis- en carnavalsfeesten wel erg belangrijk zijn voor de leefbaarheid in ons dorp, wil de organisatie met Mill draait door zorgen voor een financiële basis om de gezamenlijke horecafeesten voort te laten bestaan.
Zie ook www.milldraaitdoor.nl.

Jos Gröniger
Meer berichten