Woningbouw bij de Cantheelen betekent dat de uitlaatplaats verdwijnt.
Woningbouw bij de Cantheelen betekent dat de uitlaatplaats verdwijnt. Foto: De Maas Driehoek

Hondenuitlaatplaats Cuijk-centrum moet wijken voor seniorenwoningen

Politiek 871 keer gelezen

CUIJK | Hondenbezitters moeten op zoek naar een alternatieve uitlaatplaats nu de hondenuitlaatplaats op de hoek Vorstendom-’t Bijltje in Cuijk-centrum gaat verdwijnen. Aanleiding zijn de bouw van twintig seniorenwoningen op die plek. 

Raadslid Marcel Jansen van Liberaal Land van Cuijk had schriftelijke vragen gesteld over het verdwijnen van de tijdelijke uitlaatplaats in de Cuijkse Cantheelen. “Ten tijde van de aanleg van de uitlaatplaats was al bekend dat ter plaatste woningen zouden worden gerealiseerd. In augustus 2020 is een bericht (door de gemeente, red.) gepubliceerd waarin opgenomen was dat ten noorden en zuiden van ’t Bijltje twintig seniorenwoningen zullen worden gebouwd volgens Collectief Particulier Opdrachtgeverschap (CPO). Daarmee was duidelijk dat de hondenuitlaatplaats zou verdwijnen”, legt wethouder David Sölez (ABC Cuijk) uit.

Alternatief
De gemeente Cuijk gaat op zoek naar een alternatief. Onderzocht wordt of een groenstrook bij het Parkbos (nabij de Maasdijk) ingericht kan worden als hondenuitlaatplaats.

Woningbouw bij de Cantheelen betekent dat de uitlaatplaats verdwijnt.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant