Logo kliknieuws.nl/maasdriehoek
<p>De medewerkers van Impact-Spots zijn maar wat trots met de HARRIE certificering.&nbsp;</p>

De medewerkers van Impact-Spots zijn maar wat trots met de HARRIE certificering. 

HARRIE certificering voor Impact-Spots in Overloon

  •   keer gelezen

OVERLOON | Om mensen met een arbeidsbeperking duurzaam aan het werk te krijgen faciliteert het UWV, in samenwerking met WerkgeversServicepunt Noordoost Brabant, zogeheten HARRIE-trainingen. De Overloonse sociale onderneming Impact-Spots, bekend van de bijenhotels van Bijenhotelkopen.nl, heeft de certificering onlangs ontvangen. Eigenaar Bianca Pouw mag zichzelf nu ook HARRIE noemen. 

Bianca ontving als ‘HARRIE’ haar certificaat, uiteraard online, wegens de Corona maatregelen. Daarmee werd een meerdaagse cursus onder leiding van CNV Jongeren afgerond. Bianca: “HARRIE is de personificatie van de hulpvaardige en attente werkgever of collega die begeleiding op de werkvloer geeft aan werknemers met een extra ondersteuningsbehoefte. Tijdens de cursus heb ik naast het theoretische gedeelte ook met andere (sociale) werkgevers kunnen overleggen over de praktische zaken op de werkvloer voor werknemers met een arbeidsbeperking. Dat was erg waardevol.”.

Menig werkgever wil best mensen met een arbeidsbeperking in dienst nemen, maar ziet ook beren op de weg. Toch is de vaardigheid om dat in goede banen te leiden vaak al onder werkgevers en collega’s aanwezig. Het is zo’n collega die Hulpvaardig is, Aandacht heeft, Rustig blijft, Realistisch is, Interesse toont en Eerlijk is, oftewel een HARRIE. “Het zijn vaardigheden die de meeste mensen van nature hebben”, zegt Theo Duijker, een van de cursusleiders van de HARRIE-training. “Wij maken hen er alleen meer van bewust en reiken praktische handvatten aan.”.

Impact-Spots
Impact-Spots is een sociale werkplaats gevestigd in Overloon. Zij verschaffen werk aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt zoals statushouders en deelnemers vanuit de bijstand, WIA en Wajong. Impact-Spots creëert maatschappelijke impact door een veilige leer- en werkplek aan te bieden aan mensen die nu aan de zijlijn van de maatschappij staan. Door middel van werkleer-, werktaal- en werkfittrajecten werken de deelnemers aan hun (Nederlandse) werknemersvaardigheden en bouwen ze werkervaring op, zodat ze na het traject vanuit een uitkering kunnen doorstromen naar een betaalde baan.

Meer berichten