Logo kliknieuws.nl/maasdriehoek

Covid-dashboard grensregio live

  •   keer gelezen

REGIO | Grenspost Düsseldorf heeft op 8 april een Covid-19-dashboard voor de Nederlands-Duitse grensregio gelanceerd. Dit dashboard geeft in één oogopslag inzicht in de besmettingscijfers in de Nederlandse grensgemeenten en de Kreise aan de Duitse kant van de grens. Zeker nu Duitsland Nederland heeft aangewezen als ‘hoogincidentgebied’ is deze informatie zeer relevant.

Nederland door Duitsland als hoogincidentgebied ingeschaald. Daardoor gelden er strenge inreisbeperkingen voor personen die vanuit Nederland naar Duitsland willen reizen. Het nieuwe dashboard laat zien hoe het aantal besmettingen zich aan beide zijden van de grens ontwikkelt. Tevens bevat het dashboard een overzicht van het totale aantal besmettingen in heel Nederland en Duitsland. Het dashboard is te vinden via deze link: www.grenspostdusseldorf.nl/coronadashboard

Het dashboard gebruikt openbare data van het RIVM, het Duitse RKI en de Johns Hopkins University. Het laat zien hoeveel besmettingen er per 7 dagen per 100.000 inwoners zijn.

Meer berichten