Logo kliknieuws.nl/maasdriehoek
<p>Door met bewoners in gesprek te gaan wil de partij meer verhalen verzamelen en de huurkwaliteit uiteindelijk verbeteren. (Foto: SK-Media)</p>

Door met bewoners in gesprek te gaan wil de partij meer verhalen verzamelen en de huurkwaliteit uiteindelijk verbeteren. (Foto: SK-Media)

(Foto: SK-Media)

SP en bewoners maken vuist tegen huuromstandigheden

  •   keer gelezen

CUIJK | De huurprijzen blijven stijgen maar de kwaliteit gaat in tegengestelde richting. Bewoners van het Hazeleger in Cuijk zijn het zat. Op initiatief van de SP zijn zij zaterdag 10 april in actie gekomen. En dat was niet de eerste keer.

Al in de zomer van 2020 kwam de SP met het initiatief om actie te ondernemen tegen de steeds erbarmelijk wordende omstandigheden en matige onderhoud. Onder ruim 30 bewoners van de ‘binnenring’ van de straat is zodoende een enquête afgenomen. De resultaten van deze vragenlijst zijn bij de eigenaar van de jaren ’60 woningen aangeboden. “Maar daar is toen niets mee gedaan. Daarom hebben we nu wederom die actie opgezet” aldus Bregje van Lieshout van de Cuijkse SP. Volgens het raadslid is de ‘buitenring’ nu ook bij de actie betrokken en worden ook de verhalen van die bewoners gebundeld, hopend op verandering. Volgens Van Lieshout is er ook een advocaat gevonden die graag voor de buurtbewoners opkomt indien er rechtelijke stappen ondernomen worden.

Naast nieuwe verhalen bracht de actie van zaterdag ook een goed buurtgevoel. ‘Ik woon op nummer…' en 'leuk je te ontmoeten' waren volgens Van Lieshout veelgehoorde gespreksopeners tussen de bewoners. "Dat was heel leuk om te zien!”

Meer berichten