Logo kliknieuws.nl/maasdriehoek
Foto: Martijn Schwillens

425 coronaboetes uitgedeeld in het Land van Cuijk

  •   keer gelezen

REGIO | De politie heeft in het afgelopen coronajaar in totaal 112.975 coronabekeuringen uitgeschreven. Het grootste deel van deze bekeuringen, maar liefst 64 procent, is uitgeschreven vanwege overtreding van de avondklok. Daarnaast heeft de politie landelijk 40.555 waarschuwingen uitgedeeld. Hoeveel bekeuringen zijn er uitgeschreven in onze regio?

Kijkend naar de interactieve kaart die de politie heeft gepubliceerd, valt er te zien dat er in het Land van Cuijk tussen maart 2020 en maart 2021 maar liefst 425 boetes zijn uitgedeeld. 145 hiervan zijn in de gemeente Boxmeer uitgeschreven. De Cuijkse politie heeft 196 coronaovertreders op de bon geslingerd. In Mill en Sint Hubert hielden 69 mensen zich niet voldoende aan de coronaregels. In gemeente Sint Anthonis waren dit er slechts 15.

Uit de gegevens van de politie blijkt onder meer dat in de grote Nederlandse steden relatief meer is bekeurd en gewaarschuwd dan in landelijke gebieden. Dit ligt voor de hand: in grote steden wonen meer mensen dicht bij elkaar dan op het platteland. Ook is er daarom in steden meer politie op straat. 

Meer berichten