Logo kliknieuws.nl/maasdriehoek
<p>Cleanergy in Wanroij.</p>

Cleanergy in Wanroij.

Definitief einde mestvergister Cleanergy

  •   keer gelezen

WANROIJ | Cleanergy stopt definitief met de mestvergister op industrieterrein “Molenveld” in Wanroij. Hiermee wordt een episode afgerond, waarin op een duurzame manier energie werd geproduceerd maar ook veel geuroverlast door de omgeving is ervaren. Gemeente Sint Anthonis en Provincie Noord Brabant hebben zich gedurende dit langdurige traject sterk gemaakt om een passende oplossing te vinden voor zowel de betrokken bedrijven als voor de bewoners in de omgeving van Molenveld.

Door de inzet van gemeente en ondernemers en medewerking van de gemeente en provincie is een basis gelegd voor een oplossing. Ondernemers Cleanergy en Wouters Wanroij BV hebben samen gezocht naar een oplossing die voor beide partijen tot tevredenheid leidde. De medewerking van gemeente en provincie was voor de ondernemers de sleutel voor de oplossing, en een wezenlijke stap om met elkaar een overeenkomst te sluiten. 

De overname van de locatie Cleanergy door Wouters BV is inmiddels een feit. Hierdoor kan Wouters BV de plannen uitvoeren om met een bio-massa installatie aan de slag te gaan. Hiermee wordt warmte en energie opgewekt en kan de verwerking van sloopmaterialen beter worden uitgevoerd. Met de opgewekte warmte en energie kan Molenveld als bedrijventerrein verder worden verduurzaamd. Dit biedt perspectief voor de toekomst van de huidige en toekomstige bedijven op dit industrieterrein. In het recent door de gemeenteraad van Sint Anthonis vastgestelde bestemmingsplan Molenveld, hebben alle nu gevestigde bedrijven een passende bestemming gekregen en zijn ontwikkelingen en innovaties planologisch mogelijk gemaakt.

Meer berichten