Logo kliknieuws.nl/maasdriehoek
Foto:

Leer moestuinieren bij de Boergondische Tuijn

  •   keer gelezen

SINT ANTHONIS | De Boergondische Tuijn in Sint Anthonis organiseert op zaterdag 24 april een workshop moestuinieren. Onder andere zaken als het opzetten en bewerken van een moestuin en het oogsten en verwerken van de producten komen aan bod. 

“De Boergondische Tuijn krijgt steeds vaker deze vraag. Zij merken dat hier steeds meer behoefte aan is. Mensen willen weten wat ze eten, seizoensgebonden producten eten en vinden het steeds leuker om zelf in potten op het balkon of een stukje tuin groenten, fruit en kruidenplanten te kweken waar men dagelijks van kan smullen. Daarnaast zijn eetbare bloemen uit eigen tuin helemaal een trend aan het worden” aldus het bestuur van de tuin. Zodoende dat in de workshops aandacht besteed wordt aan het opstarten van een eigen moestuin. Maar ook wisselteelt toepassen komt aan bod, net als zaaien, verspenen, bewerken, natuurlijke ongedierte-, en ziektebestrijding, oogsten en verwerken en over het werken met de Kosmosagenda van Maria Thun. De Boergondische Tuijn zaait, bewerkt, oogst en verwerkt de producten volgens deze agenda. Daardoor krijgen ze een grotere opbrengst en minder ziektes in hun gewassen.

De workshop moestuinieren vindt plaat op zaterdag 24 april van 10:00 tot 14:00 uur. Hiertoe behoort een uitgebreide Dwars dur d’n Hof-lunch, bereidt met zoveel mogelijk verse biologische producten uit eigen Moe’stuijn. De kosten bedrag €35,- per persoon. Voor meer informatie zie www.deboergondischetuijn.nl of 06-14330453

Meer berichten