Logo kliknieuws.nl/maasdriehoek
<p>Buiten het terrein liggen de bezittingen van de krakers opgestapeld, wachtend op een nieuw adres. (Foto: SK-Media)</p>

Buiten het terrein liggen de bezittingen van de krakers opgestapeld, wachtend op een nieuw adres. (Foto: SK-Media)

(Foto: SK-Media)

Clubgebouw MSC Mill ontruimd: ‘We hebben bijna alles nog kunnen redden’

  •   keer gelezen

LANGENBOOM | De krakers in het voormalige clubgebouw van MSC Mill in Langenboom hebben het pand definitief verlaten. Ze kregen van de gemeente een ultimatum: voor maandag 19 april 10:00 uur moesten ze weg zijn. Op een paar uurtjes na lukte dit en is de ontruiming zonder problemen verlopen.

Met een groot deel van zijn bezittingen zit één van de krakers voor het reeds ontruimde terrein. “Vanochtend om 10:00 uur stipt stonden ze aan de deur. Erg chagrijnig ook” vertelt hij. “We hebben bijna alles nog kunnen redden. Toen ze begonnen met het opruimen van de spullen mochten wij er nog gewoon bij.”

Op donderdag 8 april werd door de rechter bepaald dat de krakers het pand moesten verlaten. “Het kan echt niet de bedoeling zijn dat deze mensen zo maar bezit nemen van het clubgebouw en het terrein dat niet van hen is. Omdat het gesprek dat we hierover met hen wilden voeren, geen vertrek tot gevolg had, zijn we naar de rechter gestapt. Op deze manier kunnen we snel een eind aan deze ongewenste situatie maken” sprak burgemeester Antoine Walraven destijds.

Maar hoe moet het nu met de voormalig bewoners? “We hebben iets op het oog. We hopen weer meer richting Nijmegen trekken. Maar het kan nog alle kanten op gaan” legt de kraker uit. Neerslachtig vertelt hij over de vicieuze cirkel waarin hij verkeert. “Ik ben hier toen terecht gekomen door van alles dat ik heb meegemaakt. Ik kan geen baan krijgen doordat ik steeds weer weg moet als ik net ergens woon. En het gebrek aan een vast adres maakt ook dat ik geen uitkering kan aanvragen. We worden eigenlijk een beetje in dit leventje geduwd.”

Maar tegelijkertijd biedt de Nederlandse overheid ook geen goede oplossing volgens de voormalige bewoner. “Er wordt geprobeerd het kraken aan banden te leggen. Maar ze kunnen ons ook niet zomaar op straat zetten. Het is een vies spelletje. Maar wij vinden vast wel weer iets nieuws. Er staat meer dan genoeg leeg.”

Meer berichten