Vanaf heden kun je meer te weten komen over het boerenleven dankzij de nieuwe boerencolumns. (Foto: Land van Cuijk Boert Bewust)
Vanaf heden kun je meer te weten komen over het boerenleven dankzij de nieuwe boerencolumns. (Foto: Land van Cuijk Boert Bewust) Foto: Land van Cuijk Boert Bewust

Maandelijkse columns van Land van Cuijk Boert Bewust

Algemeen 185 keer gelezen

Vanaf deze week vindt u in De Maasdriehoek een nieuwe column: de boerencolumn. Elke maand schrijft een van de boeren die aangesloten zijn bij Land van Cuijk Boert Bewust en / of ZLTO Land van Cuijk een column over zijn of haar bedrijf, iets actueels of gewoon een onderwerp dat die boer aanspreekt.

Vroeger had iedereen wel familieleden die boer waren of kwam regelmatig op een boerderij. Dat is nu niet meer zo. De bedrijven werden groter, boeren stopten en nu zorgt nog maar 2 procent van de werkzame bevolking dat het dagelijks voedsel in Nederland 24/7 beschikbaar is. Partijen met een andere kijk op de agri- en foodsector proberen hun ideeën op te leggen aan de burger. De boeren in het Land van Cuijk willen met deze column hun verhaal vertellen.

Boert Bewust werkt aan verbinding tussen boer en burger. Ze voeren graag open en eerlijke gesprekken zodat burgers weten waar hun voedsel vandaan komt. ZLTO Land van Cuijk behartigt de belangen van boeren en tuinders. Samen vertellen zij graag over het boerenleven en de uitdagingen van deze tijd.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant