Logo kliknieuws.nl/maasdriehoek
Dansend in balans, een nieuwe bewegingsvorm voor een speciale groep mensen.
Dansend in balans, een nieuwe bewegingsvorm voor een speciale groep mensen. (Foto: )

Een nieuwe bewegingsactiviteit bij de SWOGB

  •   keer gelezen

Vanaf april heeft de SWOGB een nieuwe bewegingsactiviteit “Dansend in Balans”, bedoeld voor kwetsbare ouderen met een chronische aandoening. Gerty Jansen is de dansdocente. Met passie helpt zij mensen weer meer zelfvertrouwen te krijgen, meer controle over hun lichaam en een betere balans. Het is belangrijk dat mensen met een chronische aandoening zolang als mogelijk mobiel blijven.

Dansend in Balans is een bewegingsprogramma voor mensen met o.a. Parkinson, MS, Reuma, niet aangeboren hersenletsel. Onder deskundige begeleiding biedt Dansend in Balans een inspirerende en veilige omgeving om met gelijkgestemden actief te zijn en om je vrijer en onafhankelijk te voelen. De ervaring die je in deze les opdoet helpen je om je gedurende de week makkelijker te bewegen.

Positief effect op lichaam en geest
Dansen kan een positief effect hebben op het ziekteproces van de deelnemer. Dans daagt niet alleen het lichaam maar ook de geest continu uit. Een belangrijke voorwaarde van het succes van deze les is, dat het verder moet reiken dan een fysieke inspanning die gericht is op het bestrijden van de symptomen. Ook het trainen van het geheugen is belangrijk: het mechanisme om te kijken, om informatie tot je te nemen om te leren en om beslissingen te nemen. Daarnaast speelt het sociale aspect een cruciale rol.

Wil je meer informatie of een video filmpje zien, kijk dan op de website: www.dansendinbalans.nl of mail naar Gerty Jansen info@dansendinbalans.nl

Heb je interesse? 
Om te kijken of het bij je past en wat het met je doet, zijn de eerste twee lessen gratis. De lessen worden wekelijks op donderdag van 10.30u. -11.45u. gegeven, in de balletzaal naast De Weijer. De kosten bedragen €75 per 3 maanden. Bij voldoende aanmeldingen wordt een tweede groep opgestart.

Je kunt je aanmelden bij Gerty Jansen: info@dansendinbalans.nl

Meer berichten