Logo kliknieuws.nl/maasdriehoek

Vier fietsinformatiedagen gemeente Boxmeer 2021

  •   keer gelezen

Na eerdere succesvolle dagen in de provincie worden in 2021 vier fietsinformatiedagen van Doortrappen in de gemeente Boxmeer georganiseerd. De gezellige en informatieve dagen zijn bedoeld voor 55-plussers en worden georganiseerd in: Beugen, Sambeek, Overloon en Smakt. Veilig blijven fietsen, er samen op uit trekken en de laatste ontwikkelingen rond de E-fiets staan tijdens de dagen centraal. Voor deelname wordt een kleine bijdrage van € 5,- per persoon gevraagd. De lunch wordt verzorgd. 

De organisatie is in handen van SOAB uit Breda. Tijdens een leerzame presentatie worden de voor- en nadelen van de elektrische fiets besproken en praktische tips gegeven. Ook wordt aandacht besteed aan het voorkomen van valpartijen en ongelukken. Nadat u onder begeleiding van een beweegcoach enkele reactie- en balanstesten heeft uitgevoerd, kunt u desgewenst verschillende elektrische fietsen van een lokale rijwielhandelaar uitproberen en/of de vaardigheid met uw eigen fiets onder begeleiding van twee fietscoaches checken. Omdat de fietsen van de deelnemers ter plaatse desgewenst ook kunnen worden afgesteld voor een goede zithouding, is het wenselijk dat u op uw eigen elektrische of gewone fiets komt. In de middag wordt er op de eigen fiets ook een korte fietstocht gemaakt. Uiteraard worden de RIVM maatregelen tegen verspreiding van het coronavirus in acht genomen.

Kijk in het overzicht hieronder waar en wanneer de dag bij u in de buurt wordt georganiseerd! Er is ruimte voor maximaal 40 deelnemers. Schrijf dus ook gerust uw partner of een vriend of vriendin in. In verband met de logistiek en lunch moet iedereen zich wel vooraf aanmelden. U kunt zich aanmelden op www.e-biketraining.nl. Klik daar op ‘naar aanmelding’ en vervolgens op de naam van de kern waar u zich wilt aanmelden, dan komt u automatisch op de aanmeldpagina. Circa 1 week voor de informatiedag krijgt u nader bericht met daarin het exacte programma. De dagen zijn van 09:45 uur tot 15:30 uur.
- Beugen 21 mei, MFC het Kruispunt, Kerkplein 6
- Sambeek 28 mei, MFC Elsenhof, Torenstraat 52
- Overloon 3 juni, MFC De Pit, 14 Oktoberplein 2
- Smakt 11 juni, Pelgrimshuis, St. Jozeflaan 52

Meer berichten