Logo kliknieuws.nl/maasdriehoek
<p>De 25 tafeltjes bij Riche waren heel de dag bezet. (Foto: SK-Media)</p>

De 25 tafeltjes bij Riche waren heel de dag bezet. (Foto: SK-Media)

(Foto: )

De terrassen mogen weer open: ‘Na enkele uren voelde het alsof we nooit dicht zijn geweest’

  •   keer gelezen

BOXMEER | Op de kalender van veel Nederlandse horecaondernemers stond er een dikke rode cirkel om 28 april. Reikhalzend keken de uitbaters uit naar het moment dat de klok 12:00 uur zou slaan en de coronamaatregelen het weer zouden toelaten om op het terras te zitten. Maar ook de terrasliefhebbers zelf stonden te trappelen, met volle zonovergoten terrassen tot gevolg. “Wij zijn heel blij” roept Sven Janssen van het Boxmeerse Riche.

Door Mans Pere

“Alle tafeltjes zijn bezet. En dat blijven ze vermoedelijk ook tot zes uur” vertelt Sven met een hoorbaar blije toon in zijn stem. “Na enkele uren voelde het alsof we nooit dicht zijn geweest. Heel bijzonder. En dan het weer; dat kon toch bijna niet mooier!”

Om op het terras van de Boxmerenaren te zitten moet middels een QR code ter plaatse een reservering worden gemaakt. “De tafeltjes staan netjes uit elkaar, ingericht voor twee mensen” licht Sven toe. “En als er meerderen uit één huishouden komen, dan zetten we tafeltjes tegen elkaar. Heel veilig allemaal.”

Krom
Dat de Nederlandse horeca weer mondjesmaat open mag van 12:00 tot 18:00 uur, heeft landelijk tot gemengde gevoelens geleid. De versoepeling zou volgens critici niet passend zijn gezien de besmettingscijfers die amper dalen. Anderen vragen zich af of de zes uren in de middag wel voldoende zoden aan de dijk zetten voor de ondernemers. “Het is niet het gouden ei, maar het is een begin” oordeelt Sven. “Het is natuurlijk heel krom. Hier zitten ze allemaal netjes uit elkaar, om dan om zes uur met zijn allen ergens anders door te gaan. Als we nou tot bijvoorbeeld 20:00 uur open mochten ging men waarschijnlijk wél naar huis.” Maar de ondernemer laat zich niet teveel uit over de versoepelingen. “Het is beter dan niks!” oreert hij.

Tijdig voorbereiden
Met een licht aangepaste kaart als wapenfeit proberen de Boxmerenaren het beste te maken van de nieuwe mogelijkheden. Enkel een groot deel van de avondkaart is weggelaten. “Maar verder kunnen mensen alles bij ons bestellen wat we eerst ook hadden. We hebben alles tijdig geregeld zodat we nu niet tegen problemen met bijvoorbeeld de levering zouden aanlopen. We waren er helemaal klaar voor!”

Heel blij
Hopend dat een derde horecasluiting uitblijft kijkt Sven uit naar de toekomst. Opdat er in de loop der tijd meer en meer mogelijk is. “Hopelijk dat we weer een kermis als van ouds hebben!” zegt hij. “Maar we zijn nu al zo blij dat we lekkere drankjes en eten kunnen serveren aan onze gasten. Echt heel blij!”

Meer berichten