Logo kliknieuws.nl/maasdriehoek
<p>Nadat wethouders Bellemakers (rechts) zijn handtekening plaatste werd het contract doorgegeven aan Antoon van der Horst, directeur van Van der Horst aannemers.</p>

Nadat wethouders Bellemakers (rechts) zijn handtekening plaatste werd het contract doorgegeven aan Antoon van der Horst, directeur van Van der Horst aannemers.

(Foto: Mans Pere)

Het contract is getekend: Oelbroeck kan verbouwen

  •   keer gelezen

SINT ANTHONIS | Met opgeheven glas wordt een toast uitgebracht: “Op het nieuwe Oelbroeck!” Voorafgaand aan deze blijde uitspraak werd donderdag 29 april het contract ondertekend door wethouder Bellemakers van de gemeente Sint Anthonis en Antoon van der Horst, directeur bij Van der Horst aannemers. Niets kan een totale vernieuwing van Oelbroeck nu nog tegenhouden.

Om tot deze stap te komen moesten de nodige ambtelijke obstakels overwonnen worden. De oorspronkelijke halve ton die de raad beschikbaar had gesteld voor de verbouwing van het MFA, kwam geenszins in de buurt van de daadwerkelijke kosten. Deze lagen rond de 2 miljoen euro. Maar alle partijen zijn uiteindelijk tot een overeenkomst gekomen. “Het was geen makkelijk traject en het gaat over veel geld. Maar het is belangrijk voor de inwoners van het dorp én de gemeente Sint Anthonis.” blikt voorzitter van de stuurgroep Ben Fransen terug. “Het ging niet zonder slag of stoot. Er is een hoop gebeurd” erkent ook wethouder Bellemakers. Maar hij is enkel lovend over de succesvolle samenwerking die tussen de partijen plaatsvond nadat de hobbels waren overwonnen. “Het is heel fijn om nu te constateren dat dit moment voor de deur staat. Ik zie uit naar de feestelijke opening!”

Ziel
“Het mooie van zo’n MFA is dat wij enkel het gebouw er neerzetten. De ziel, die brengen de mensen” stelt Ted van Schijndel, commercieel directeur bij de Van der Horst. De Millse aannemer wil over anderhalve maand beginnen met de ingrijpende verbouwing, om het eind december af te ronden. “Een gebouw leeft met haar gebruikers. Wij hopen hier een herinnering te planten.”

Zelfstandig
Oelbroeck zal daarna als zelfstandige stichting opereren zodat het als waar kenniscentrum zich nog beter kan richten op de inwoners van Sint Anthonis. Fransen: “We gaan dan een heel breed programma op touw zetten voor alle inwoners. Deze stap biedt heel veel mogelijkheden om Sint Anthonis naar een mooie toekomst te brengen.”


Meer berichten