Logo kliknieuws.nl/maasdriehoek
Foto:
COLUMN

‘Ik wil niet het 300.001ste telefoontje naar de GGD plegen’

  •   keer gelezen

Het maakt Boxmeer tot een centre of the universe, een bedevaartsoord. Borden langs de snelwegen wijzen je erop dat je hier moet zijn voor een spuitje tegen corona. Volg je de borden, dan kom je bij de sporthal terecht waar je door de ene parkeerwachter naar de niet te missen parkeerplaats wordt geleid en waar de andere parkeerwachter je dusdanig aanwijzingen geeft dat je je auto niet op een plek zet waar al een auto staat, maar op een plek waar nog geen auto staat. Er staan stevige borden die verwijzen naar de ingang. Maar mocht je niet kunnen lezen, dan zijn er gelukkig medewerkers die je naar de ingang verwijzen. En binnen word je evenmin aan je lot overgelaten.

Als buurtbewoner had ik dit allemaal gezien en was dus vreugdevol voorbereid toen ik de brief ontving waarin stond dat ik uitverkoren was om een spuit in ontvangst te nemen. Kwestie van inloggen en afspraak maken. Ondanks het feit dat er geen GGD-medewerker naar mij thuis was gestuurd om me te helpen bij het inloggen, lukte me dat prima.

Ik mocht kiezen waar ik dit historische moment zou gaan beleven. Dat leek me een uitgemaakte zaak, een paar honderd meter verderop. Echter, ik mocht kiezen uit Uden, Helmond en Wijchen. Mijn gretigheid was groter dan mijn ergernis. Ik verbaas me over alle kritiek op de overheidsmaatregelen. Ik lees dat de GGD Hart voor Brabant 300.000 telefoontjes met corona-vragen heeft moeten verwerken. Laat ik hen niet helemaal gek maken door er 300.001 van te maken. Ze doen heus hun best.

Maar hier is wel iets misgegaan. Ik hoor van mensen uit Nijmegen die voor een dotje Pfizer naar Boxmeer worden gestuurd. Eenmaal in Wijchen aanbeland – keurig parkerend op aanwijzing van een drietal parkeerwachten – vraag ik bij alle drie de mensen waar ik me aan een tafeltje moeten melden of ze in Boxmeer geen Pfizer hebben. Zeker wel, zeggen ze, maar het centraal planbureau stuurt de mensen kris-kras door Nederland. Een Boxmeerse kennis van me moest voor zijn spuit naar Doetinchem.

Zou iemand dat centraal planbureau heel voorzichtig en vriendelijk willen helpen bij het zoeken naar postcodes? Twee spuitjes halen zijn voor mij 126 autokilometers. Had ik te voet gekund. Op een zondag om 18.55 uur ga ik me melden voor mijn tweede prik. In Wijchen, mijn meest dichtbije optie.

Koos

Meer berichten