Logo kliknieuws.nl/maasdriehoek
Foto:

Theo Aben’s Fietsenhuis in Ledeacker stopt na 108 jaar

  •   keer gelezen

LEDEACKER | Maar liefst 108 jaar lang is Het Fietsenhuis een begrip in Ledeacker. Helaas komt aan al het moois een einde. Eind mei zal de iconische fietsenwinkel van Theo Aben haar deuren definitief sluiten. Het wereldwijde succes in de fietsenmarkt kent haar keerzijde.

Theo had alles in kannen en kruiken. Zodra het pension zich aan zou dienen krijgt zoon Fons het stuur van het rijwielwalhalla in handen. Maar toen deed het coronavirus haar intrede. Theo: “De wereldwijde vraag naar fietsen is enorm gegroeid. Soms tot wel 30 of zelfs 40%. Met gigantische wachttijden tot gevolg. Voor een beetje mountainbike moet je nu 1,5 jaar wachten!” Fons vult aan: “Momenteel is er zo veel schaarste in fietsen en onderdelen. Als nieuwe ondernemer kan ik zo geen vliegende start maken.”

Omdat de markt zo onzeker blijft gaan vader en zoon de laatste maand van het ondernemerschap in. “We zijn inmiddels bezig met het goed begeleiden van onze klanten naar een collega” vertelt Fons verder. “Op zaterdag 29 mei is de laatste dag dat we open zijn. Dus kom vooral binnen en neem een kijkje in onze opheffingsuitverkoop!”

Het Fietsenhuis Theo Aben is te vinden op de Dorpsstraat 3 in Ledeacker.

Meer berichten