Logo kliknieuws.nl/maasdriehoek
<p>Bianca (links) en Kimsy (rechts) kunnen geen genoeg krijgen van de creatieve knoopkunst.</p>

Bianca (links) en Kimsy (rechts) kunnen geen genoeg krijgen van de creatieve knoopkunst.

(Foto: )

Hoe een hobby totaal uit de hand kan lopen: Macramooi.nl

  •   keer gelezen

BOXMEER / VENRAY | De webshops schieten in deze tijd als paddenstoelen uit de grond. Om boven het internetmaaiveld uit te steken kan een creatieve inslag een absoluut verschil maken. Gelukkig dat het de Boxmeerse Bianca en haar Venrayse vriendin Kimsy in geen geval ontbreekt aan een andersdenkende geest. Het gevolg: Macramooi, dé webshop voor allerlei handgemaakte authentieke producten.

“Het ontstond in de coronatijd. Je bent toch op zoek naar een leuke hobby. Toen heb ik via internet een paar macramé pakketjes gekocht om het te proberen.” Sinds dat bewuste moment in november was Kimsy helemaal om. Bianca werd direct ingelicht over de nieuwe knoopwoede van haar vriendin. “Binnen een paar minuten was het totaal geëscaleerd en hebben we heel die webshop leeggekocht” lachen de vriendinnen.

Eindeloze ideeën
Macramé is een creatieve knooptechniek waarin de draden in een specifiek patroon zichtbaar worden. De kunst leent zich uitstekend voor het vervaardigen van unieke onderzetters, wandhangers, sleutel- en tashangers of boekenleggers. Bianca: “Maar eigenlijk kun je er nog zo veel andere dingen van maken. We houden allebei ontzettend veel van decoreren. Met macramé kun je zoveel kanten op. We zijn nog lang niet uitgeknoopt.” Kimsy vult aan: Maar we hebben ook allerlei andere dingen in de online concept store opgenomen, zoals droogbloemen, vazen, kaarsen, kandelaars en accessoires. Macramé blijft het hoofdproduct, maar als we uiteindelijk een andere weg in willen slaan, dan kan dat. Zo kan men sinds kort zelf een boeket droogbloemen samenstellen, hebben we laatst negentien sleutelhangers gemaakt als relatiegeschenk, én denken we er over na om kerstpakketten aan te bieden. Kortom, volop creatieve ideeën!”

Lifestyle
Maar hoe is deze uit de hand gelopen creatieve knoophobby uitgegroeid tot webshop? Het blijkt dat het duo al enige tijd actief was op het wereld wijde web. De vriendschap is ontstaan vanuit het werk als apothekersassistente. Als vriendinnen beheerden ze geruime tijd een interessante lifestyleblog met levendige Instagram pagina. “Maar daar haalden we niet echt meer voldoening uit. We willen echt ons eigen ding blijven doen. Geen dingen promoten waar we helemaal niet achter staan” legt Kimsy uit. Bianca vult aan: “Op internet zagen we toen al macramédingen voorbij komen. Het begint steeds hipper te worden, zeker in het buitenland.” In een mum van tijd was Macramooi geboren.

Macramooi
Alle producten die op Macramooi te bestellen zijn, worden door Bianca en Kimsy met de hand gemaakt. Kimsy: “En als het we niet zelf maken maar moeten inkopen, zoals bijvoorbeeld met de vaasjes het geval is, dan doen we er wel een boeket zelf samengestelde droogbloemen in. Zo krijgt het toch onze eigen creatieve twist.” Maar daar waar heel de website nog steeds om draait, het knoopwaar, daar zijn de vriendinnen buiten de apothekerswerkzaamheden om een flink aantal uren zoet mee. Maar daarmee is er wel een uitgebreid scala aan mogelijkheden. Zeker als je bedenkt dat klanten ook op maat dingen kunnen samenstellen. Bianca: “We hanteren wel een levertijd van tien dagen. We willen ieder product met zorg en aandacht samenstellen dat kost tijd. Nu is het allemaal nog goed te doen en komen we nog niet aan de tien werkdagen. Maar we hopen natuurlijk dat de webwinkel zal groeien. Dan hebben wij die levertermijn echt wel nodig.”

“Wat als een hobby begon, begint nu uit te groeien tot een veel groter deel van ons leven” concluderen de vriendinnen. En van je hobby je beroep maken. Wie wil dat nou niet? Met de sterke gedrevenheid en dito creativiteit van Bianca en Kimsy lijkt Macramooi een lang leven beschoren. “We hopen echt dat het een succes wordt. Maar we beleven er vooral heel veel plezier aan, dat is uiteindelijk toch het belangrijkste.”

Wil jij iets Macramoois bestellen bij Kimsy en Bianca? Neem eens een kijkje op www.macramooi.nl. Nog zoekende naar een leuk cadeautje voor Moederdag? Op onze Facebookpagina staat een leuke winactie. Doe snel mee!

Meer berichten