Logo kliknieuws.nl/maasdriehoek
<p>Steekpartij in Steenstraat-Zuid in Boxmeer.</p>

Steekpartij in Steenstraat-Zuid in Boxmeer.

(Foto: SK-Media)

Rechtbank legt 6 jaar cel en 300.000 euro schadevergoeding op voor steekpartij in centrum Boxmeer

  •   keer gelezen

’S-HERTOGENBOSCH / BOXMEER | De rechtbank Oost-Brabant heeft een 52-jarige man veroordeeld tot een gevangenisstraf van 6 jaar voor een steekpartij in Boxmeer. Ook moet de verdachte een schadevergoeding van ruim 300.000 euro betalen. De man stak op zaterdag 13 juni 2020 een medebewoner van het zogenaamde ‘Polenhotel’ aan de Steenstraat in Boxmeer neer. Het slachtoffer liep hierbij een dwarslaesie op. 

Op die bewuste dag kregen de huisgenoten ruzie. Beide arbeidsmigranten waren op dat moment onder invloed van alcohol. Na een woordenwisseling kwam de dader met een mes uit de keuken en stak daarmee zijn huisgenoot in zijn nek/rug. Het slachtoffer liep hierbij een dwarslaesie op en is blijvend verlamd vanaf zijn middel.

Omdat er geen bewijzen zijn dat de verdachte het slachtoffer om het leven wilde brengen gaat de rechtbank uit van een lichtere gradatie van schuld ten opzichte van de officier van justitie. Wel vindt de rechtbank dat de verdachte ‘voorwaardelijk opzet’ had om de ander te doden. Hij had zich er namelijk bewust van moeten zijn dat er een kans bestond dat hij het slachtoffer dodelijk kon verwonden.

De rechtbank heeft bij de uitspraak rekening gehouden met omstandigheden. Onder andere het blijvende letsel bij het slachtoffer als het gedrag van de dader hebben invloed. De dader nam geen verantwoordelijkheid voor zijn daad, noch bekommerde hij zich om het slachtoffer. “Hij riep geen hulp in, maar ging in plaats daarvan – naar eigen zeggen – naar de stad om een biertje te halen tijdens de kermis. De verdachte denkt volgens de rechtbank alleen aan zichzelf, probeert de schuld in andermans schoenen te schuiven en toont totaal geen compassie met het slachtoffer. De rechtbank rekent hem deze houding zwaar aan.” Zodoende dat een celstraf gecombineerd met een schadevergoeding van 317.496 euro ‘op zijn plaats’ zijn.

Meer berichten