Logo kliknieuws.nl/maasdriehoek
<p>Tijdens een gesprek tussen RED Concepts en de gemeente is nogmaals uitgesproken &quot;dat de leegstaande supermarkt een doorn in het oog is en dat een herontwikkeling naar wonen echt gewenst is.&quot; (Foto: SK-Media)&nbsp;</p>

Tijdens een gesprek tussen RED Concepts en de gemeente is nogmaals uitgesproken "dat de leegstaande supermarkt een doorn in het oog is en dat een herontwikkeling naar wonen echt gewenst is." (Foto: SK-Media) 

(Foto: SK-Media)

Plannen voor de Berenkuil terug naar de tekentafel

  •   keer gelezen

CUIJK | “Wij zijn enthousiast over de ontwikkelplannen en kunnen niet wachten om deze met jullie te delen.” Met die woorden eindigt de Haarlemse projectontwikkelaar RED Concepts haar meest recente nieuwsbrief waarin de ontwikkelingen voor de Berenkuil in Cuijk verder worden uitgelicht. De oude Lidl in de wijk Padbroek staat al een aantal jaren leeg en dreigt te verloederen. De Haarlemmers hadden wilde plannen maar werden teruggefloten door de gemeente. Deze plannen zijn inmiddels bijgeschaafd.

In het originele plan zou er een appartementencomplex van zeven verdiepingen gebouwd worden op bekende locatie. Deze zou vergezeld worden door een speels bouwwerk met vier lagen en een drietal grondgebonden woningen. Dit plan moest terug naar de tekentafel in verband met de parkeergelegenheid. Waar RED Concepts had bedacht dat dit prima aan de rand van het complex zou kunnen, in de Wolfskuil, dacht de gemeente daar anders over.

“Er wordt nu gesproken over het terugbrengen van het hoogte accent, de voorkeursvariant is een 4- en 6 laagse ontwikkeling enkel aan de Berenkuil” vertellen de Haarlemmers in hun meest recente nieuwsbrief. Deze aantallen zijn exclusief de grondgebonden woningen. RED Concepts geeft aan verder om de tafel te gaan met de diverse betrokkenen. Ook wil de projectontwikkelaar de dialoog met de wijkraad verder intensiveren.

Betrokken buurt
Dit laatste past in de visie van RED Concepts om de omwonenden en geïnteresseerden al in een vroeg stadium mee te nemen in de ontwikkelingen. "Zij wonen er tenslotte!” vindt de projectontwikkelaar. Zodoende dat men middels nieuwsbrieven en de website www.goeiwonen.nl op de hoogte wordt gehouden van de gang van zaken. "We krijgen al veel positieve reacties binnen over de huidige ontwikkelingen" melden de Haarlemmers. "We zijn verheugd met de vele enthousiaste berichten."

Meer berichten