Logo kliknieuws.nl/maasdriehoek
<p>Op de moestuinplantenmarkt zijn veel bijzondere planten te vinden.</p>

Op de moestuinplantenmarkt zijn veel bijzondere planten te vinden.

Bijzondere plantenmarkt bij de Boergondische Tuijn

  •   keer gelezen

SINT ANTHONIS | De Boergondische Tuijn in Sint Anthonis houdt op zondag 2, zaterdag 8 en zondag 9 mei tussen 11.00 en 17.00 uur een grote bijzondere Moestuinplantenmarkt. Geheel volgens de voorschriften van het coronabeleid op veilige afstand en met beperkte deelnameplaatsen. Belangstellenden kunnen een tijdvak van een ½ uur reserveren. 

Dit jaar heeft de Boergondische Tuijn weer een grote en bijzondere collectie van diverse moestuinplanten. Zo zijn er meer dan 165 verschillende tomatenrassen te vinden, 25 verschillende soorten paprikaplanten en 25 soorten peperplanten, maar ook verschillende soorten courgette-, pompoen-, en aubergineplanten! Daarnaast hebben ze diverse vergeten groenten zoals aardbeienspinazie, palmkool, Brave Hendrik, boomspinazie, snijbiet, Nieuw-Zeelandse spinazie, pastinaak etc. Oude rassen die weer helemaal trendy zijn. Maar ook fruitstruiken van de jostabes, framboos en aardbeienplanten. Uiteraard is er ook een breed scala te vinden aan diverse bijzondere kruiden (o.a. olijfkruid, kerriekruid, bonenkruid, heel veel soorten muntplantenetc.), eetbare bloemen, sla-, palmkool- artisjok-, bieten-, en kolenplanten.

Wie denkt dat je perse een moestuin nodig hebt om groenten te kunnen verbouwen heeft het mis. Potten en bakken lenen zich er uitstekend voor op het balkon of terras om prachtige groenten, kruiden en fruit in te kunnen kweken.

Tijdens deze dagen serveren zij huisgemaakte kruidentheeën, siropen, appelsap uit de Boomgaerd, taarten, soepen en quiches tegen vriendelijke prijzen. Uiteraard is er ook koffie te krijgen.

Voor meer informatie zie www.deboergondischetuijn.nl of 06-14330453

Meer berichten