Logo kliknieuws.nl/maasdriehoek
V.l.n.r. José Lichteveld, Martien Peters en Jeannette Schröter.
V.l.n.r. José Lichteveld, Martien Peters en Jeannette Schröter. (Foto: )

Ook Van Dinter Media is toegankelijk voor iedereen

  •   keer gelezen

BEUGEN | ‘Toen we in 2004 gingen verbouwen was het meteen duidelijk dat er een lift in moest komen. Dat was écht een voorwaarde’ aldus Martien Peters, van het Boxmeerse Van Dinter Media. Mede dankzij die lift verdient de boekhandel het certificaat van toegankelijk, uitgereikt door Gehandicaptenbelang Boxmeer. 

Een kort rondje door de boekhandel brengt goed in kaart waar het soms scheelt aan de toegankelijkheid. “De paden zijn soms wat smal. Af en toe staat er ook iets in de weg” legt José Lichteveld uit. Samen met Jeannette Schröter is José kartrekker bij Gehandicaptenbelang Boxmeer. “Maar juist die lift en de schuifdeur maken zo veel goed.” Jeannette vult aan: “En er is altijd personeel aanwezig om te helpen. Bijvoorbeeld om iets aan de kant te zetten of te pakken. Zo overstijgen de voordelen de nadelen.”

Martien kijkt terug naar de ingrijpende verbouwing van 2004. “Als je iets doet, dan moet je het goed doen. Ik ben dan ook erg trots op dit certificaat.” De boekverkoper geeft aan dat het goed is om af en toe gewezen te worden op hoe toegankelijk zijn winkel nou écht is. Daar helpen José en Jeannette maar al te graag bij: “Die bewustwording is heel belangrijk. Dat ook wij gewoon mee kunnen doen.”

Meer berichten