Logo kliknieuws.nl/maasdriehoek
Dion (links) en Guido (rechts) zijn beide groot liefhebber van de Aziatische keuken.
Dion (links) en Guido (rechts) zijn beide groot liefhebber van de Aziatische keuken.

Het beste van Azië op je bord met Toko Bruur

  •   keer gelezen

BOXMEER | Urenlang ligt het rendang op laag vuur te sudderen. Langzaamaan kunnen de smaken van het citroengras, de knoflook, het gember en de talloze andere kruiden en specerijen in het stoofvlees trekken. Wanneer het boterzachte vlees in aanraking komt met de smaakpapillen is een explosie van genot gegarandeerd. Deze ultieme eetervaring is, samen met nog talloze andere Oosterse heerlijkheden, voor iedereen bereikbaar dankzij Toko Bruur.

“De Aziatische keuken heeft mij altijd weten te boeien. Mijn reizen naar Azië hebben mij dan ook écht geïnspireerd. Dan lag je op het strand en rook je gewoon het limoenblad aan de bomen. Die geur was fantastisch” Aan het woord is culinair meesterbrein Guido Gerrits. Na het afronden van de Cas Spijkers academie, en met functies bij verschillende sterrenrestaurants op zijn CV, begon hij Bruur Culinair. Samen met zijn broer Dion verzorgt hij hoogwaardige catering waarbij hij de kookmagie bij mensen in de eigen keuken brengt. Met de introductie van Toko Bruur komt ook de echte smaak van Azië naar het Land van Cuijk.

Vol passie vertelt Dion verder over de reizen naar het verre oosten: “”We hebben daar zo veel lekkere dingen geproefd. Vooral op straat kun je fantastisch eten. Als de locals er zitten, weet je dat het goed is!” Guido vult aan: “Die gerechten heb ik mij in de loop der tijd eigen gemaakt. Sommigen kwamen al geregeld voor bij Bruur Culinair, anderen zijn helemaal nieuw.” Dion: “We merkten dat de oosterse gerechten bij Bruur Culinair het altijd ontzettend goed deden. Nu we Toko Bruur als concept er naast gaan voeren, zijn de reacties lovend.” Guido begint te lachen. “Een man bestelde laatst in één week drie keer het rendangvlees, zo lekker vond ie het.”

En dit kán ook gewoon. Want waar Bruur Culinair op Michelinniveau kan wedijveren, daar blijft Toko Bruur uiterst betaalbaar. Al vanaf €16,95 per persoon kan men genieten van een heerlijke rijsttafel. “En omdat we het als afhaalmaaltijd aanbieden staat het in een handomdraai op tafel. Het is echt heel gemakkelijk” licht Dion toe. “En de porties zijn perfect afgemeten. Het is absoluut genoeg, maar niet zó veel dat je nog drie dagen hetzelfde eet.” Guido: “We wisselen de menu’s ook om de twee weken af. Dus je kunt talloze verschillende smaken blijven ontdekken.”

Door de toegankelijkheid van Toko Bruur kunnen de concepten geweldig naast elkaar bestaan. Guido: “Dat maakt het juist ook mooi. Ik haal uit beide ontzettend veel voldoening.” Maar ook het Land van Cuijk zal bijzonder te spreken zijn over de toevoeging. Waar Bruur Culinair die échte restaurantervaring in eigen huis haalt, daar doet Toko Bruur dit met Azië.

Loopt het water al in de mond? Ga dan snel naar bruurculinair.nl of kijk op facebook.com/tokobruur.

Meer berichten