Logo kliknieuws.nl/maasdriehoek
<p>Stan Vos, trainer van het selectieteam Jongens Onder 15-1 </p>

Stan Vos, trainer van het selectieteam Jongens Onder 15-1

(Foto: )

Bezieling, lachen en op z’n Liverpools

  •   keer gelezen

CUIJK | Op de JVC Cuijk-velden staan wekelijks vele trainers en leiders klaar om hun team te begeleiden. Aansluiten bij het niveau van hun spelers en dit verder ontwikkelen, daar gaat het om. Aan het woord zijn Nordi Bouadar van het niet-prestatieve team Jongens Onder 15-2 en Stan Vos van het selectieteam Jongens Onder 15-1. Opvallend is dat bij beide trainers het plezier in het spelletje voorop staat.

Nordi Bouadar (52) is een oudgediende bij JVC Cuijk, heeft daar vele jaren gevoetbald en is trainer sinds 2012, nu van zijn zoon Anouar. “Het gaat er om kinderen lekker te laten bewegen en dat kan met een club zo dichtbij huis. Bovendien zijn er als alternatief voor het wegvallen van de competitie onder de noemer ‘JVC United’ elke zaterdag door vrijwilligers vele activiteiten voor de hele jeugd georganiseerd.” Dit heeft op de Stan Vos (23), die door een hardnekkige blessure al jong op het trainerschap is overgestapt, grote indruk gemaakt. “Zo hou je het plezier erin tijdens corona. Weinig clubs krijgen dit voor elkaar. Ook in de organisatie zie je dit terug. Ik ben hier nu één jaar en heel goed opgevangen door de Technische Commissie.” Stan heeft vergelijkingsmateriaal, want hij was eerder trainer bij Achilles JO13 en hoofdtrainer bij vijfdeklasser DESO uit Oss.

Aan het plezier in voetbal geven beide trainers wel een verschillend accent. Nordi: “Natuurlijk moeten de jongens zich verbeteren, maar er mag ook gelachen worden en er is dan misschien iets minder focus op resultaat.” Stan: “Uitdaging en variatie in de oefenstof houden het interessant en zijn goed voor de motivatie. Ook de tactische vorming vind ik belangrijk: vooruit druk zetten op z’n Liverpools en snel de diepte zoeken.”

Verleden en toekomst
Waaraan hebben beide mannen goede herinneringen bij JVC Cuijk? Nordi Bouadar: “In seizoen 2018-2019 werden we met de Meisjes Onder 17 kampioen.” Stan Vos: “Ik begon in 2020 bij JO13-1. In de competitie van de Eerste Divisie wonnen we twee keer, speelden eenmaal gelijk en wonnen een bekerwedstrijd. We hadden ver kunnen komen.”

Dan de toekomst. Stan: “Volgend jaar met JO17-1 - vooral eerstejaars, maar een goede lichting - lekker meedraaien in de vierde divisie.” Nordi heeft stevige wensen: nieuwe jeugdleden voor JVC Cuijk, een nieuw kunstgrasveld, een lift voor gehandicapten naar de JVC kantine en op termijn een geslaagde fusie met VCA en SIOL in een mooi sportcomplex met Civicum en de Bullfighters.” Inderdaad, mooie stippen op de horizon. Maar eerst moet er nog flink wat water door de Maas.

Meer berichten