Logo kliknieuws.nl/maasdriehoek
<p>Burgemeester Hillenaar kwam bij Jan en Mien over de vloer om het huwelijk te vieren.</p>

Burgemeester Hillenaar kwam bij Jan en Mien over de vloer om het huwelijk te vieren.

(Foto:)

Het diamanten huwelijk van Jan en Mien Jilisen

  •   keer gelezen

CUIJK / KATWIJK | Gemeente Cuijk is weer een diamanten echtpaar rijker. Donderdag 6 mei mochten Jan Jilisen en Mien van Gaal hun zestigste trouwdag vieren. 

Mien leerde Jan uit Sint Agatha kennen tijdens de jaarlijkse muziekfeesten in haar geboortedorp Stevensbeek. Jan was toen nog bezig met de vervulling van zijn dienstplicht. Daarna zou hij gaan werken bij Kepser in St. Agatha (later Cuijk) waar hij zijn hele leven gewerkt heeft. Mien werkte als kinderoppas bij de Boxmeerse familie Kop. Dokter Kop is bekend geworden als directeur en grondlegger van het Maasziekenhuis.

Jan en Mien zijn direct na het huwelijksfeest gaan wonen in Katwijk, om daar tot de verhuizing naar Cuijk, enkele jaren geleden, te verblijven. In die tijd waren ze beide nauw betrokken bij De Scheresliepers. Samen met andere Katwijkenaren organiseerden ze tal van activiteiten horende bij het carnaval, van kinder- en ouderenmiddag, tot 11-van-de-11 bal, kernavond en pronkzittingen. Ze hebben het carnaval in Katwijk jarenlang vorm gegeven.

Naast de carnaval lopen er nog twee elementen als rode draad door hun huwelijk: lekker eten en de zonnige vakanties naar Spanje. Om hier bij stil te staan zijn Jan en Mien Jilisen donderdag ongetwijfeld met lekker eten in het zonnetje gezet. Zoals gebruikelijk op zo’n bijzondere trouwdag.

Meer berichten