Logo kliknieuws.nl/maasdriehoek
<p>Een bijzondere ervaring voor Ritse: de kalfjes sabbelden gewoon op zijn vingers.&nbsp;</p>

Een bijzondere ervaring voor Ritse: de kalfjes sabbelden gewoon op zijn vingers. 

(Foto: )

Prijswinnaar helpt ochtend mee op de boerderij

  •   keer gelezen

LANDHORST | De 8-jarige Ritse Keijsers uit Wilbertoord beleefde een prachtige ochtend op De Velderhoeve: kalfjes voeren, tussen de koeien lopen, knuffelen en mee op de tractor rijden. Hij won de carnavalskleurwedstrijd van Land van Cuijk Boert Bewust. Willy en Petra Baltussen van De Velderhoeve boden als prijs een ochtend meehelpen op hun melkveebedrijf in Landhorst. 

“Ik word later ook boer, samen met mijn neefje”, zo kwam Ritse ’s ochtends om 8 uur het erf op, samen met zijn moeder Loes. Hij liep met boer Willy door de stal; de koeien van dichtbij zijn toch wel super groot. De kalfjes sabbelden op zijn vingers en hij gaf ze melk. Samen namen ze een kijkje bij de melkrobot die elke koe een minimaal twee keer per dag melkt. Vanuit de robot gaat de melk automatisch naar een grote tank. De wagen van FrieslandCampina kwam ook net melk ophalen dus dat pikte hij ook nog mee.

“Het was ontzettend leuk om te doen. Ritse was heel geïnteresseerd en stelde veel vragen. Mooi om zo één op één te praten en alles uit te leggen. Super leuk om te doen”, zei boer Willy Baltussen. Moeder Loes was ook super enthousiast. “Mooi hoe Willy en Petra het boeren combineren met natuurbeheer; nestkastjes, een poel en bloeiende akkerranden. Echt een win-win situatie zo”, zegt Loes Keijsers. Afsluitend ontbeten ze samen op de voergang, natuurlijk met een heerlijk glaasje melk. Een leuke boerderijbeleving!

Meer boerderijbelevingen
“We hopen dat we komende zomer weer meerdere boerderijbelevingen voor de burgers en toeristen in het Land van Cuijk te kunnen organiseren. We zijn druk aan het brainstormen en organiseren wat mogelijk is. Blijf ons volgen op social media en de site”, zegt Willy Baltussen. www.landvancuijkboertbewust.nl

Meer berichten