Logo kliknieuws.nl/maasdriehoek
Foto: Ten Haaf Fotografie

Niet één, maar twee avondvierdaagsen in Cuijk

  •   keer gelezen

CUIJK | De organisatie van de Cuijkse avondvierdaagse neemt het zekere voor het onzekere. Dit jaar organiseren ze niet één maar twee maal het bekende wandelevenement. De veilige ‘Home Edition’ kan individueel en volledig coronaproof worden gelopen. Maar als de maatregelen het toelaten komt er ook een reguliere editie.

“Zoals de corona maatregelen op dit moment zijn kunnen we geen Avondvierdaagse organiseren” schrijft de organisatie op hun website. Zodoende dat er, net als in 2020, een Home Edition georganiseerd wordt. Gedurende de periode van 1 juni tot en met 31 augustus kunnen deelnemers een mooie wandeling van 2,5km, 5km, 10 km of 15 km maken. Middels een filmpje op Facebook legt marsleider Wim van Rijswijk het verder uit: “Starten kan vanuit je eigen huis en dan kun je door de mooie omgeving van Cuijk gaan wandelen.” Hoe er precies gelopen wordt, is aan de wandelaar zelf. Enige regel is dat er in de gemeente Cuijk gestart moet worden. “Het bijhouden van je wandeling kan via een wandel- of via een hardloopapp. Na het insturen van je gewandelde routes krijg je zo snel mogelijk een mooie medaille en wandeldiploma thuisgestuurd” legt Wim verder uit. “Jij loopt toch ook mee?”


Wim van Rijswijk legt uit hoe de Home Edition werkt. (Video: Avondvierdaagse Cuijk)

Reguliere editie
Maar er komt dus ook een tweede avondvierdaagse in Cuijk. Als de maatregelen het toelaten kan men gedurende de periode van 7 tot en met 10 september vier maal dezelfde afstanden afleggen als met de Home Edition. “De routes van deze Avondvierdaagse zijn iets vernieuwd en zullen weer langs de mooie plekken van Cuijk en omgeving lopen” leest het op de website van de Cuijkse avondvierdaagse. “Inschrijven voor de normale editie zullen we mogelijk maken via onze website, groepsinschrijvingen (van minimaal 10 personen in overleg bij bijvoorbeeld scholen, sportverenigingen, buurtverenigingen, jongerencentrum etc.) en op ons startbureau dat dit jaar op een nieuwe plek zal komen te zitten.” Of deze vierdaagse daadwerkelijk zal doorgaan is afhankelijk van de geldende maatregelen. Als deze hetzelfde blijven als nu, of strenger worden, zal er een streep gaan door het wandelevenement. De beslissing hierover wordt op 1 augustus genomen. Indien de regulier avondvierdaagse niet door kan gaan, dan krijgen de deelnemers van de Home Edition een maand langer de tijd om de uitdaging te voltooien.

Verdere informatie
Meedoen aan de Cuijkse avondvierdaagse Home Edition kost €3.- euro per persoon. Vanaf 1 juni wordt op avondvieraagsecuijk.nl de inschrijfprocedure bekend gemaakt. Hier wordt ook alle informatie omtrent de reguliere vierdaagse bekend gemaakt.

Meer berichten