Sint Jansberg.
Sint Jansberg. Foto: Martijn Schwillens
INGEZONDEN

‘Groots denken of grootheidswaanzin?

Algemeen 830 keer gelezen

Met verwondering las ik de ingezonden brief van Mariette Bogaers over het droombeeld dat burgemeester Teunissen van Gennep bij de Sint Jansberg beschrijft in de stadskrant van 4 mei. Dit moest die mevrouw toch verkeerd begrepen hebben?

Snel de krant met het oorspronkelijke artikel erbij gepakt en wat ik las vond ik niet bepaald geruststellend... Ik ken meneer Teunissen niet persoonlijk en onder die omstandigheid moet je altijd voorzichtig zijn met iemand te beoordelen. Bovendien kunnen en mogen smaken verschillen; sommige mensen ontspannen met een prosecco en stampende muziek bij een strandtent en andere mensen doen dat in de rust van de natuur.

Waar je wel wat van kunt vinden is de gedachtegang. Ik hoop maar dat het gewoon een soort scherts van de burgemeester is geweest: ik heb de goede man even gegoogled en hij blijkt D66-er te zijn, toch een partij die zich ‘groen’ profileert. De redenatie dat ondernemers de Sint Jansberg inclusief de gedroomde kabel- en rodelbaan wel kunnen gaan exploiteren doet mij meer aan een andere partij denken.

Mijn vertrouwen in openbaar bestuur was toch al wat tanende; waar komt toch die neiging tot grootse projecten vandaan? Het is in dit geval niet om de werkeloosheid onder de verarmde Milsbeekse bevolking een halt toe te roepen, maar wat dan wel?

Blijkbaar heeft de burgemeester ook nog nooit gehoord van Natura 2000-gebieden en de habitatrichtlijn en beseft hij niet dat de Sint Jansberg onder deze regelgeving valt. Is hij er eigenlijk wel eens overheen gelopen? Zeker in deze tijden zou je verwachten dat mensen het belang van natuur en rust wat hoger waarderen. Maar goed, dan komen we weer op smaak terecht en daarover valt niet te wisten...

Nu hoeft een bestuurder ook niet alles te weten, maar dan is voorzichtigheid met drieste uitspraken wel geboden. Gelukkig is de Sint Jansberg niet het eigendom van de gemeente Gennep, maar van een vereniging die tot doelstelling heeft om natuur in stand te houden. Uitspraken doen over plannen met andermans gronden is dan ook niet zo kies.

Het zal zo’n vaart niet lopen met die kabel- en rodelbaan. Soms is een mens blij dat de meeste dromen bedrog zijn...

Met vriendelijke groet,

Sander van den Hoogen, Molenhoek (maar ik ben geboren en getogen Milsbekenaar)

Lid van de Vereniging tot Behoud van Natuurmonumenten in Nederland

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant