Logo kliknieuws.nl/maasdriehoek
<p>De DJ&#39;s mochten op het dak van de schouwburg alvast een eerste &#39;leipe&#39; set draaien.</p>

De DJ's mochten op het dak van de schouwburg alvast een eerste 'leipe' set draaien.

(Foto: Sparkle Experience Nijmegen)

Game of Mind: feesten tegen de coronamoeheid

  •   keer gelezen

CUIJK / NIJMEGEN | Een groots opgezet evenement met topDJ’s, lichteffecten en honderden bezoekers. Menigeen is zowat vergeten hoe dit voelt en snakt er naar. Met name de studenten, een groep die misschien wel het hardst is getroffen door het coronavirus, reikhalzen naar een festijn van formaat. Een zestal studenten aan de HAN te Nijmegen gaat het realiseren. Digitaal, vanuit de Cuijkse schouwburg.

Het idee voor het digitale festijn ontstond als project van zes studenten aan de minor eventmanagement. “We horen steeds meer geluiden om ons heen dat studenten depressiever en eenzamer raken door het virus. Als we voor hen nou iets organiseren, dan hebben zij ook meteen iets tofs om te doen” vertelt Lotte, één van de organiserende studenten. Haar medestudent Luc vult aan: “Die eenzaamheid willen we echt aankaarten. We zien dat het zich uit in bijvoorbeeld een slechtere verzorging en dito eten. Hier willen we mensen actief mee aan de gang laten gaan.” Het eerste plan was een fysiek feestje, wat al snel gereduceerd moest worden naar iets digitaals. Zo ontstond Game of Mind, een interactieve pubquiz met wervelende afterparty.

Veel van dergelijke quizzen zijn uit noodzaak digitaal. Om boven het veelvoud uit te steken besloten de studenten het groots aan te pakken. “We wilden er écht meer beleving aan geven. Daarom hebben we de thema’s ‘Game Hall’ en ‘Glow in the Dark’ er aan gegeven. Ook is er een actief gedeelte. Maar daar gaan we niet te veel over zeggen. Het moet tenslotte een verrassing blijven” vertelt Lotte lachend.

Schouwburg Cuijk
“We wisten al snel dat we graag wilden samenwerken met de Schouwburg, om zo de drempel te verlagen. Men denkt bij de schouwburg al snel dat het is voor de elite, maar dat is hélemaal niet zo” vertelt Lotte. “Bovenal is het een hele gave setting waar we super veel mee kunnen. Er is een hoop techniek beschikbaar en de verlichting is gemakkelijk te regelen. Daarnaast heeft het natuurlijk wel allure!”

Vanaf het eerste contact was de schouwburg enthousiast. Ook Sociom wilde direct meewerken. DJ Be Charm’D werkt bij Sociom en was direct aan boord. Daarnaast wist hij ook nog eens de bevriende DJ IJSKOUWD op te trommelen. Gezamenlijk zullen zij de afterparty in de vorm van een muziekbingo verzorgen.

Om het Land van Cuijk alvast wakker te schudden en een voorproefje te geven, mocht het muzikale duo bovenop het dak van de Cuijkse schouwburg vast een korte set draaien. “Dat leverde de directeur van de schouwburg wel wat telefoontjes op over jongeren op het dak” lacht Luc. “Maar dat was wel echt heel erg leip!”

Losgaan
Als deze Rooftopparty al ‘leip’ was, dan belooft het ware feest natuurlijk enkel maar meer. Middels SpatialChat, een virtuele omgeving waarin men echt bij elkaar kan zitten, kan iedereen helemaal los gaan. “Iedereen kan lekker meedoen met een biertje, wijntje of zelfs een glas water. Het belooft echt heel vet te worden. De DJ’s draaien echt goede muziek!” En er valt nog wat te winnen ook. De studenten die het beste scoren in Game of Mind mogen namelijk een spannend potje bowlen én Glowgolven in het Hoogkoor in Boxmeer. Maar ook een online wijnproeverij van wijnproeverijbox.nl, dozen cinnamonrolls van Cinnabon én bioscoopbonnen van Industry Cuijk zitten in de prijzenpot!

Game of Mind zal live vanuit de schouwburg worden gestreamd op donderdag 10 juni. Iedere student in het Land van Cuijk is welkom om alleen, of met een groepje van maximaal 5 man, aan te sluiten via SpatialChat. Koop een playcard (€4.-) via Game Of Mind op Facebook of via Instagram @Gameofmind_. “Samen maken we een onvergetelijke avond en een mogelijkheid voor studenten om gezellig samen te komen en hun zorgen even te vergeten.”

Meer berichten