De plek waar mogelijk een KFC komt in Cuijk.
De plek waar mogelijk een KFC komt in Cuijk. Foto: Aileen van Tilburg

Kentucky Fried Chicken in Cuijk; Als alles meezit kunnen we er over een jaar kip halen

Algemeen 1.959 keer gelezen

CUIJK | Al tijden wordt er gespeculeerd over de komst van een Kentucky Fried Chicken restaurant in Cuijk. Inmiddels lijkt de realisatie van een vestiging van de bekende fastfoodketen dichterbij dan ooit. Enkel nog de gemeenteraad moet beslissen of kipliefhebbers volgend jaar langs de A73 terecht kunnen voor een welbekende ‘bucket’.

“Eind dit jaar hopen we te kunnen beginnen met bouwen” vertelt een woordvoerder van het Ottersumse JP Real Estate. Deze projectontwikkelaar is door KFC benaderd om zich over de bouw van het nieuwe fastfoodrestaurant te ontfermen. “Het gaat nu over vergunningen en bestemmingsplannen. In de raadsvergadering van 21 juni wordt hier over besloten.” Als de raad instemt kan de bouw volgens de Ottersummers eind dit jaar starten.

Keuze
Dat de fastfoodketen zich in de regio wilde vestigen werd al enige tijd in de wandelgangen genoemd. JP Real Estate is dan ook al geruime tijd met de Amerikanen in gesprek. De recente komst van nog een nieuw fastfoodrestaurant in Beugen, geduchte concurrent McDonalds, heeft volgens de woordvoerder van de projectontwikkelaar zeker geen invloed gehad op deze gesprekken of het besluit. Ook dat de bekende kipketen naast deze concurrent in Cuijk komt, ziet hij enkel als iets positiefs “Het zijn juist twee heel verschillende restaurants. Die bijten elkaar niet. Ik denk juist dat ze elkaar kunnen versterken. Je biedt mensen een keuze.”

Gezondheid
De komst van de fastfoodketen maakt tongen los als het aankomt op gezondheid. De gemeente wil een gezonde leefstijl nadrukkelijk promoten en geeft aan een positieve gedragsverandering teweeg te willen brengen. Maar de komst van fastfoodrestaurants staat daar niet haaks op. Er bestaat ook iets als ‘eigen verantwoordelijkheid’. “De verantwoordelijkheid om naar een fastfoodrestaurant toe te gaan en de frequentie daarvan ligt uiteindelijk bij de mensen zelf” aldus de gemeente. “Een enkele keer fastfood is niet erg, echter de balans moet goed zijn en mensen moeten de keuze hebben. Daarbij moet het aanbod van gezond voedsel ook ruim aanwezig zijn.”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant