Logo kliknieuws.nl/maasdriehoek
V.l.n.r.: Willem en Janneke samen met begeleidsters Suzanne en Mieke.
V.l.n.r.: Willem en Janneke samen met begeleidsters Suzanne en Mieke.

BioPlaza Cuijk viert eerste verjaardag met taart

  •   keer gelezen

CUIJK | Natuurvoedingswinkel BioPlaza in Cuijk mag een kaarsje uitblazen. Vrijdag 4 juni werd namelijk alweer de eerste verjaardag van de biowinkel én dagbestedingslocatie aan de Grotestraat gevierd. Voor de assistent medewerkers van Stichting Dagbesteding Cuijk genoeg reden om, tussen alle bedrijvigheid door, een lekker stukje te taart te eten.

“Vers van onze bakkerij, een lekkere appeltaart. Wie lust er een stukje?” Terwijl de gebaksbordjes worden gevuld begint assistent medewerker Janneke te vertellen. “Op maandag en dinsdag werk ik ook in de bakkerij. En op woensdagen en donderdag hier.” Op vrijdagen is ze normaal gesproken vrij, maar het 1-jarige bestaan van BioPlaza was voor Janneke reden genoeg om nog een extra dagje de handen uit de mouwen te steken. “Ik vind het werken hier heel leuk. Achter de kassa staan doe ik het liefste!”

Ook Willem staat graag achter de kassa. Maar de assistent medewerker is eigenlijk een manusje van alles en kan amper werkzaamheden bedenken die hem niet bevallen. “Anders zou ik hier niet zijn, hè” grapt hij. “Maar het helpen van klanten vind ik denk ik toch het leukste. Ik wil altijd wat extra service bieden.” Dit uit zich in uitstekend advies over alle uitsluitend biologische producten. “Je ziet dat al onze medewerkers ontzettend gegroeid zijn” legt begeleidster Mieke uit. “Zonder hen zou het een hele kluif zijn om de winkel te runnen. Dan konden we nooit deze verjaardag vieren.” Willem vult aan: “We hadden natuurlijk een hobbelig jaar dankzij Covid. Maar vandaag is het leuk en gezellig druk.” De heropening van lunchroom De Looierij brengt met zich mee dat enkele assistent medewerkers hun Bioplazakleding mochten inruilen voor een schort en dienblad. “Dat is wel jammer, het was altijd super gezellig hier” vertelt Janneke. “Maar er komen ook weer nieuwe mensen terug. Dus dan wordt het weer net zo leuk!”

Maar de gezelligheid van dit verjaardasfeestje is natuurlijk moeilijk te evenaren. Vaste klanten en mede-ondernemers komen aan de lopende band binnen. Een bekende dame, terwijl ze plaats maakt voor een Cuijkse collega met bos bloemen: “Fijne dag verder, en proficiat natuurlijk!”. In haar hand een klein zakje kokosmakronen, vers gebakken in de bakkerij. “Die bak ik ook heel vaak” zeg Janneke enthousiast. “Echt heel leuk dat wij die nu mogen weggeven om onze verjaardag te vieren.” Maar er zijn nog veel meer leuke verjaardagsacties gaande bij BioPlaza Cuijk. Loop vooral eens binnen bij de Grotestraat 11 in Cuijk. Janneke en Willem samen: “We hebben heel veel leuke en lekkere dingetjes. Maar het is vooral heel erg gezellig!”

Meer berichten