Logo kliknieuws.nl/maasdriehoek
<p>De kermis in Boxmeer gaat niet door.&nbsp;</p>

De kermis in Boxmeer gaat niet door. 

Versoepelingen komen te laat voor Boxmeerse kermis

  •   keer gelezen

BOXMEER | De kermis in Boxmeer is omwille van de coronaregels afgelast. Dat heeft wethouder Willy Hendriks- van Haren bekend gemaakt. Volgens de wethouder komen de verwachte versoepelingen van woensdag 30 juni net te laat. Het grote evenement zou namelijk plaatsvinden van vrijdag 25 tot en met dinsdag 29 juni. 

Of de kermissen in de kleinere kernen eveneens zullen worden gecanceld is nog niet bekend. Hierover mogen de dorpen zelf beslissen. Eerder werd al aangekondigd dat het festijn in Sambeek nog een jaartje op zich zou laten wachten.

De gemeente laat blijken allerlei initiatieven een warm hart toe te dragen en waar mogelijk medewerking te verlenen. “Stel dat ze ineens zouden zeggen dat het wel kan, dan zouden we alsnog iets kunnen organiseren” vertelt de wethouder over de Boxmeerse kermis. Over de mogelijkheid om later in het jaar alsnog een kermis te organiseren houdt wethouder Hendriks – van Haren de kaarten dicht tegen de borst. “We zijn nog dingen aan het onderzoeken. De kermis zelf schrijven we nog niet af.”

Meer berichten