Logo kliknieuws.nl/maasdriehoek
<p>Wedstrijdbeeld uit een vorige editie. V.l.n.r.: Wout Poels (rechts), Peter Weening (blauw) en Bauke Mollema (rode fiets)</p>

Wedstrijdbeeld uit een vorige editie. V.l.n.r.: Wout Poels (rechts), Peter Weening (blauw) en Bauke Mollema (rode fiets)

(Foto: )

Burgemeester Van Soest over Daags na de Tour: ‘Zoals het er nu naar uitziet gaat het hoogstwaarschijnlijk niet door’

  •   keer gelezen

BOXMEER | De kans dat Daags na de Tour doorgang zal vinden lijkt steeds verder te slinken. Burgemeester Karel van Soest geeft aan weinig vertrouwen te hebben in de mogelijkheden. Het handhaven van de 1,5 meter maatregel lijkt een brug te ver. Indien het evenement wel doorgaat, vindt het plaats op maandag 19 juli.

“Zoals het er nu naar uitziet gaat het hoogstwaarschijnlijk niet door” stelt de burgervader. “Het zit hem in het grote aantal bezoekers. Mensen moeten 1,5 meter afstand houden. Maar bij Daags na de Tour wordt doorgaans nog geen millimeter afstand gehouden.” 

“Dat is het zwaard van Damocles” reageert rondebaas Pierre Hermans. “Met de huidige voorschriften is het godsonmogelijk om het te organiseren in Boxmeer.” Recentelijk gaf de eeuwig optimistische Hermans aan tot het allerlaatste moment te wachten met het nemen van een definitief besluit. “We wachten tot de start van de Ronde van Frankrijk.” Dit is mede in verband met de diverse leveranciers, die volgens Hermans staan te smeken om een evenement van dit formaat. “Maar ik kan niet in Den Haag aan de knoppen draaien. Ik wacht rustig af.”

Meer berichten