Logo kliknieuws.nl/maasdriehoek

Een spannende week voor zowel school als voor de leerlingen op het Merletcollege

  •   keer gelezen

CUIJK / GRAVE / MILL | Het is de week van de examenuitslagen. Examenkandidaten van de mavo, havo en het vwo horen 10 juni of ze geslaagd of gezakt zijn voor het eerste tijdvak. De basis- en kaderleerlingen krijgen dit bericht een kleine week later op woensdag 16 juni. Zowel voor de examenkandidaten als de school is het dus een spannende week.

De schriftelijke examens van het Merletcollege in Grave werden afgenomen in de aula. Zo ook voor Aniek van Lieshout (16) uit Bakel. Aniek ging met een gerust hart het mavo-examen in met goede SE-cijfers. Haar vakkenpakket was zwaar, maar ze heeft zich goed voorbereid door samenvattingen te schrijven van de examenstof en vele oefenexamens te maken. Duits heeft ze het beste gemaakt (40 van de 47 punten), voor Nederlands is ze het bangst, de zakelijke email was namelijk best pittig.

Op dit moment wordt er door docenten hard gewerkt om de examencijfers op tijd te berekenen. Examens worden twee keer nagekeken door een docent, waaronder e´e´n keer door de eigen docent. De voorbereidingen worden getroffen om de scores op te rekenen aan de hand van de normering. De normering bepaalt welk cijfer een leerling krijgt en die normering is pas op de ochtend van de uitslagdag bekend. Aniek gaat zeker slagen, daar is ze van overtuigd.

Haar uiteindelijke doel is om dierenarts te worden. Daarom gaat ze volgend jaar verder leren op de havo, op het Merletcollege in Grave. Haar uiteindelijke doel is dierenarts worden. Dat gaat haar zeker lukken! 

Meer berichten