Logo kliknieuws.nl/maasdriehoek
<p>V.l.n.r. Ineke Wever, wethouder Willy Hendriks van Haren en zuster Annelies. Onder begeleiding van een specialist boren ze paal nummer 9 de grond in als symbolisch startschot.</p>

V.l.n.r. Ineke Wever, wethouder Willy Hendriks van Haren en zuster Annelies. Onder begeleiding van een specialist boren ze paal nummer 9 de grond in als symbolisch startschot.

(Foto: )

Symbolisch startschot voor het nieuwe Sint Anna: ‘Dit is een mijlpaal!’

  •   keer gelezen

BOXMEER | Paal nummer 9 zit in de grond, mede dankzij de inzet van Ineke Wever, wethouder Willy Hendriks- van Haren en zuster Annelies. Gezamenlijk boorden de dames dinsdag 8 juni symbolisch deze funderingspaal de grond in. Hiermee is het startschot gegeven voor de bouw van een nieuw verpleeghuis van Sint Anna.

“In het jaar dat wij 135 jaren in Nederland zitten, wordt de eerste paal voor het nieuwe Sint Anna de grond in geboord . Dit is heel bijzonder” vertelt zuster Annelies. Als belangrijk Boxmeerse bewoonster van het kasteel, eigendom van de Congregatie van de Zusters van Julie Postel, was ze dé aangewezen persoon voor dit moment. Mede gezien de van oorsprong Franse congregatie maar liefst 10 miljoen euro heeft gedoneerd om het nieuwe verpleeghuis te realiseren.

Ook wethouder Hendriks - van Haren is uitermate trots en tevreden over het afgegeven startschot. “Het heeft een lange aanloop gehad om tot deze plannen te komen. Ruim tien jaar geleden zijn de eerste ideeën al bedacht. Het is voor iedereen mooi om te zien dat hier iets moois wordt bereikt. Ik sta hier als hele trotse wethouder!”

Ook Ineke Wever, bestuurder van Stichting Woonzorgcentrum Sint Anna, is buitengewoon trots en spreekt van een ware ‘mijlpaal’. Daarnaast is donatie van de Zusters er eentje waar ze maar niet dankbaar genoeg voor kan zijn. Om de congregatie een eer te bewijzen wordt zodoende een stukje Normandisch gesteente verwerkt in het nieuwbouwproject. “Daar is bewust over nagedacht. Het verwijst naar het moederhuis van de Zusters in St. Sauveur – Le Comte.”

De nieuwbouwplannen waren volgens Wever hard nodig. De huidige gebouwen zijn inmiddels sterk verouderd. Het opknappen van deze vleugels was mogelijk, maar uit onderzoek bleek dat nieuwbouw een goedkopere oplossing zou bieden. Zodra de bouw medio 2023 volledig klaar is, biedt het nieuwe Sint Anna woonruimte aan 160 mensen.

Meer berichten