Logo kliknieuws.nl/maasdriehoek
Dit jaar geen kransenwijding op het kerkplein, toch het verzoek om zelf een krans te maken en die naast de voordeur te hangen.
Dit jaar geen kransenwijding op het kerkplein, toch het verzoek om zelf een krans te maken en die naast de voordeur te hangen. (Foto: )

Geen kransenwijding, toch een beetje Sint-Jan

  •   keer gelezen

SAMBEEK | De wijding van de Sint-Janskransen en -trossen zou dit jaar deel uitmaken van de festiviteiten bij gelegenheid van het 600-jarig bestaan van het Sint-Anthoniusgilde. Omdat de coronapandemie nog steeds niet geheel bedwongen is en er geen grote groepen mensen ongetest bij elkaar mogen komen, zijn deze afgelast. Helaas zit een afzonderlijke kransenwijding er dit jaar - evenals in 2020 - niet in. Het bestuur van de organiserende stichting 500 jaar Sambeekse toren vindt het zeer spijtig dat deze mooie, kleurrijke activiteit weer niet kan doorgaan.

Want het Sint-Jansweekend zijn ook twee dagen van elkaar ongedwongen en informeel kunnen ontmoeten. Het is tevens een traditie die écht bij Sambeek hoort en die eigenlijk niet zou moeten worden onderbroken. Vandaar dat Sambekenaren wordt gevraagd om tóch een krans of tros te maken en die op zaterdag 19 juni om 19.00 uur naast de voordeur van hun huis te hangen en tevens de Sambeekse vlag uit te steken. Op dat moment luiden ook de klokken. Op het kerkplein spreekt de pastor op dezelfde tijd een gebed uit en zegent hij enkele kransen die vervolgens aan de toren en de kapel van Het Kloosterhuis worden opgehangen. 

Daags daarna, op zondag 20 juni, is er om 10.30 uur in deze kapel een eucharistieviering die in het teken zal staan van vroegere patroon van de parochie.

Zo wordt het dit jaar nog een beetje Sint-Jan.

Meer berichten